ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ανακοίνωση της ΠΟΕ σχετικά με τους εορτασμούς του Αγίου Ευγενίου και του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος
Ανακοίνωση της ΠΟΕ σχετικά με τους εορτασμούς του Αγίου Ευγενίου και του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος
(Φωτ.: Σωματείο Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος)
28 Ιούν
0
Σχόλια

Ανακοίνωση της ΠΟΕ σχετικά με τους εορτασμούς του Αγίου Ευγενίου και του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος

Με αφορμή το γενέθλιο του Αγίου Ευγενίου, τελέστηκε η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουνίου 2020, στον προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Ευγενίου Πετρωτών. Χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμονα. Μετά το πέρας του εσπερινού, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος των εκπρόσωπων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), παρουσία των φορέων, της εκκλησίας και του δήμου, με σκοπό ο ημιτελής ναός, πιστό αντίγραφο της αρχιτεκτονικής του ομώνυμου Ναού στην Τραπεζούντα να λάβει, στο μέλλον, τις διαστάσεις που του αρμόζουν.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δημητρόπουλος ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών και ο πρόεδρος της ΠΟΕ

Στην ακολουθία μετείχαν πολλοί κληρικοί της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο δήμαρχος Μαρώνειας–Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Βαρυθυμιάδης, η γενική γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου, το μέλος του ΔΣ Θωμάς Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γρηγόρης Κεσαπίδης, εκπρόσωποι των ποντιακών σωματείων του νομού Ροδόπης και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.

Με ιδιαίτερο σεβασμό πραγματοποιήθηκε και την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, ο 1750ος Πανηγυρικός εορτασμός του γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη, στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης και η λιτάνευση των λειψάνων του Τιμίου Προδρόμου και της Ιεράς Εικόνας. Την Πολυαρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ.κ Παύλου, του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Δράμας κ.κ.Παύλου και πολλών κληρικών τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Βαρυθυμιάδης, η γενική γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου, η Β΄ αντιπρόεδρος της ΠΟΕ Ελένη Κυριακίδου-Βασιλειάδου, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου Βασίλης Αλεξανδρίδης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων και πλήθος προσκυνητών. Μετά το πέρας του πανηγυρικού εορτασμού, τα μέλη της ομοσπονδίας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους όλων των φορέων που ήταν παρόντες αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις τόσο για θέματα της επικαιρότητας όσο και για θέματα που απασχολούν την περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.