ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Ανθούλα Παλασίδου εξελέγει νέα πρόεδρος του ΣΠΦΣΘ — Διαβάστε τι δήλωσε στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr
Η Ανθούλα Παλασίδου εξελέγει νέα πρόεδρος του ΣΠΦΣΘ — Διαβάστε τι δήλωσε στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr
28 Ιούν
0
Σχόλια

Η Ανθούλα Παλασίδου εξελέγει νέα πρόεδρος του ΣΠΦΣΘ — Διαβάστε τι δήλωσε στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr

Η Ανθούλα Παλασίδου εξελέγει νέα πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης (ΣΠΦΣΘ) ύστερα από τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 25 Ιουνίου του 2020 και τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν. «Το γεγονός ότι εκλέχθηκα πρόεδρος του συγκεκριμένου Συλλόγου θεωρώ ότι αποτελεί τιμή και ευθύνη παράλληλα. Τιμή, γιατί, ο Σύλλογός μας έχει  μεγάλη ιστορία και βαρυσήμαντη δράση, και ευθύνη διότι καλούμαι να φανώ αντάξια  των προκατόχων μου, ώστε να συνεχίσει ο Σύλλογος να διαδραματίζει αυτόν τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο» δήλωσε η Ανθούλα στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου:

  • Πρόεδρος: Παλασίδου Ανθούλα
  • Αντιπρόεδρος: Τσιρώνης Νικόλαος
  • Γενική γραμματέας: Σαρηγιαννίδου Άννα
  • Ειδικός γραμματέας: Δημητριάδης Μάριος
  • Ταμίας: Κωνσταντινίδης Γεώργιος
  • Μέλος: Καρυπίδης Σταύρος
  • Μέλος: Τσιγαρίδα Αφροδίτη

«Ούσα εμπνευσμένη από τους προκατόχους μου, θα ήθελα και εγώ από μεριάς μου να μυηθούν νέα άτομα στο Ποντιακό στοιχείο και να προσφερθεί και σε εκείνους η ευκαιρία που δόθηκε σε εμένα λίγα χρόνια πριν από το σύλλογο: Να αντιληφθούν, δηλαδή, πως  όταν αναφερόμαστε στον Πόντο, δεν περιοριζόμαστε στο λαογραφικό κομμάτι, αλλά σε μια σωρεία πτυχών που αξίζει να εξερευνηθούν» δηλώνει επίσης και συνεχίζει «Ο Σύλλογος μας καλείται φέτος να συνεχίσει ορισμένα project  που έχουν ήδη  ξεκινήσει και παράλληλα να προσθέσει νέες δράσεις στην ατζέντα του, έχοντας ως βασικό άξονα την δραστηριοποίηση στον πανεπιστημιακό χώρο, καθώς τα πανεπιστημιακά ιδρύματα  δύνανται να πρωτοστατήσουν στην διαφύλαξη της μνήμης  μέσω της ερευνητικής τους δραστηριότητας, αλλά και λόγω της απήχησής τους στους νέους , οι οποίοι ουσιαστικά θα μεταφέρουν την ιστορία στις επόμενες γενιές. Τέλος η Ανθούλα Παλασίδου στέλνει στους άλλους φοιτητικούς συλλόγους αλλά και στα δευτεροβάθμια όργανα του ποντιακού χώρου το μήνυμα ότι: «Ο σκοπός είναι κοινός : Οι παλαιότεροι κληροδοτούν σε εμάς. Οι επόμενες γενιές θα κληρονομήσουν από εμάς. Καλούμαστε να φανούμε ικανοί να μεταφέρουμε μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας, αλώβητη  την ιστορία και την παράδοσή μας, συμβάλλοντας  στην διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και στην τόνωση της ποντιακής συνείδησης».

Συγχαρητήρια ανακοίνωση από τον Σύλλογο Ποντίων Νυρεμβέργης για την εκλογή της Ανθούλας Παλασίδου
Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης «Cardinal Bessario», συγχαίρει την Ανθούλα Παλασίδου για την εκλογή της στη θέση της προέδρου του ΣΠΦΣΘ, καθώς και όλα τα μέλη του νέου ΔΣ. Η Νυρεμβεργιώτισσα Ανθούλα Παλασίδου, φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, υπηρετεί πλέον από τη θέση του κατά το νόμο εκπροσώπου, τον ΣΠΦΣΘ, ίσως το σημαντικότερο σωματείο του Ποντιακού Ελληνισμού, με ήθος και ένθερμη αφοσίωση. Ο χαρακτήρας, η οικογενειακή της αγωγή, οι επικοινωνιακές της δεξιότητες και η ανιδιοτελής αγάπη της στα του Πόντου, την καθιστούν άξια στο ιστορικό της ρόλο. Παράλληλα δε, συγχαίρουμε τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΠΦΣΘ Αβραμίδη Γιώργο, για τον άοκνο, παραγωγικό και ευσυνείδητο συντονισμό του προηγούμενου ΔΣ. Οι νεαροί ακαδημαϊκοί πολίτες του ΣΠΦΣΘ, έχουν τις γονεϊκές μας ευχές και κάθε δυνατή στήριξη. Είθε να είναι μονοιασμένοι και να κατακτούν γνώσεις υπηρετώντας τα ιδεώδη του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.