ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Μαύρη Θάλασσα» Νέας Σμύρνης: Βazaar βιβλίων και λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης
«Μαύρη Θάλασσα» Νέας Σμύρνης: Βazaar βιβλίων και λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης-Δάφνης-Αγ. Δημητρίου «Η Μαύρη Θάλσσα»)
25 Ιούν
0
Σχόλια

«Μαύρη Θάλασσα» Νέας Σμύρνης: Βazaar βιβλίων και λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης

Την Κυριακή 21 Ιουνίου, η Ένωση Ποντίων Ν.Σμύρνης-Δάφνης-Αγ. Δημητρίου «Η Μαύρη Θάλασσα» διοργάνωσε ένα μικρό αντάμωμα τέχνης με βιβλία και μουσική. Συγκεντρώθηκαν συνολικά πάνω από 300 βιβλία τα οποία διατέθηκαν είτε δωρεάν είτε σε πολύ χαμηλές τιμές (1€-5€) προς την συγκέντρωση μικρού ποσού για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης-Δάφνης-Αγ. Δημητρίου «Η Μαύρη Θάλσσα»)

Τα μέλη της ένωσης συνεχώς συγκεντρώνουν ρούχα, τρόφιμα τα οποία διαθέτουν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, με την ανανέωση της δανειστικής βιβλιοθήκης, μέλη του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να δανειστούν βιβλία ιστορικά, λογοτεχνικά και λαογραφικά ενώ η Ένωση διαθέτει και μεγάλη συλλογή από ποντιακές και μη εγκυκλοπαίδειες.

Για ακόμα μια φορά η νεολαία της ένωσης πρωτοστάτησε σε αυτό το μικρό εγχείρημα καθώς πολλοί όντας «βιβλιοφάγοι» βοήθησαν στην συγκέντρωση, καταγραφή και κατηγοριοποίηση των βιβλίων της ένωσης που ξεπερνούν τα 1.000. Ακόμη, συνόδευσαν με λύρα, ακορντεόν και κιθάρα την βραδιά, ενώ υπήρξε και ένα μικρό κέρασμα με παραδοσιακά εδέσματα και ποτά.

(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης-Δάφνης-Αγ. Δημητρίου «Η Μαύρη Θάλσσα»)

Σε επόμενο χρόνο θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και το facebook της «Μαύρης Θάλασσας», τα βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης για να είναι διαθέσιμα σε όλους και από Σεπτέμβρη θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρώθούν κι άλλα βιβλία προς διάθεση ώστε να βοηθήσουν στην συνέχεια της τέχνης και της παράδοσης με κάθε δυνατό τρόπο.

Για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν και στο μέλλον με συγκέντρωση βιβλίων ή γνωρίζουν για σχολεία, δημοτικές βιβλιοθήκες που έχουν ανάγκη κλπ μπορούν να επικοινωνήσουν με την γραμματεία της ένωσης: Έλενα Τσιμαχίδου (6934405709) και Γιώργος Ζίνισσας (6971705689) είτε μέσω email στο imavrithalassa@gmail.com.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.