ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή «Κάθε Μέρα Ελλάδα» της ΕΡΤ3 που ήταν αφιερωμένη στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (βίντεο)
Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή «Κάθε Μέρα Ελλάδα» της ΕΡΤ3 που ήταν αφιερωμένη στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (βίντεο)
09 Ιούν
0
Σχόλια

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή «Κάθε Μέρα Ελλάδα» της ΕΡΤ3 που ήταν αφιερωμένη στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (βίντεο)

Την Τρίτη 19 Μαΐου 2020, η ΕΡΤ3 και η εκπομπή «Κάθε Μέρα Ελλάδα», απέτισαν φόρο τιμής στις ψυχές των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου μέσα από έναν τρίωρο μαραθώνιο συνδέσεων με κάθε γωνιά της χώρας και του εξωτερικού. Εκπρόσωποι συλλόγων και ενώσεων Ποντίων, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες και ιστορικοί από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, ανέσυραν τις τραγικές μνήμες και μίλησαν για το σήμερα του ποντιακού Ελληνισμού και του συλλογικού αιτήματος για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας. Στην Πεντάβρυσο Κοζάνης, η εκπομπή συνάντησε τον κατασκευαστή της μεγαλύτερης ποντιακής λύρας στον κόσμο και στο Ριζό Πέλλας οι κάτοικοι μίλησαν για την πρωτοβουλία τους να κατασκευάσουν στην είσοδο του χωριού μια Ποντιακή λύρα.

Ο Αλέξης Παρχαρίδης και ο Χρήστος Καλιοντζίδης στη Θεσσαλονίκη και ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης στην Κοζάνη τραγούδησαν τον πόνο των Ποντίων για τους ανθρώπους που έχασαν. «Ταξιδεύουμε στις μνήμες των Ποντίων από το Θρυλόριο Ροδόπης, ως την Κέρκυρα και την Λαμία. Πόντιοι και Κρητικοί μιλούν για όσα τους ενώνουν, ενώ απόγονοι των πρώτων προσφύγων, ανασύρουν μνήμες από τη δημιουργία του οικισμού Ανατολή στα Ιωάννινα. Μεταφερόμαστε στη Θεσσαλία για να διδαχθούμε τη σημασία του χορού Σέρρα αλλά και στη Ρόδο, την Κω, την Πάτρα, τη Λέσβο και αλλού οι νέοι μιλούν με περηφάνια για την ποντιακή καταγωγή τους και τη σημασία της στο σήμερα» αναφέρει η ανακοίνωση της εκπομπής

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.