ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τιμήθηκε και φέτος η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας (βίντεο)
Τιμήθηκε και φέτος η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας (βίντεο)
09 Ιούν
0
Σχόλια

Τιμήθηκε και φέτος η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας (βίντεο)

Η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τιμήθηκε όπως κάθε χρόνο στη Στουτγάρδη με την ίδια συγκίνηση που υπάρχει κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου με περιορισμένο αριθμό όμως φέτος όπως ορίστηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και παρουσία ολιγάριθμων Ελλήνων. Ο ποντιακός σύλλογος της Βάδης Βυρτεμβέργης «Δωδεκάπολις» στη Γερμανία, πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Stauffenbergplatz στη Στουτγάρδη που είναι αφιερωμένο σε όλους τους λαούς που υπέστησαν τη βία του Ναζισμού.

Για την ημέρα μνήμης μίλησε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Στουτγάρδη λέγοντας: «Ήρθαμε σήμερα να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη των αδερφών Ελλήνων Ποντίων, οι οποίοι είναι τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και να προσευχηθούμε όλοι για την ανάπαυση των ψυχών τους και για να δώσουμε με την παρουσία μας ένα μήνυμα ότι οι Έλληνες δεν ξεχνούν, ότι οι Έλληνες τιμούν την ιστορία τους, ότι οι Έλληνες τιμούν τους προγόνους τους, τους αγώνες τους και τα θύματα.

Κατάθεση στεφάνου από τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Στουτγάρδη Ελένη Λιανίδου

Ακολούθησε ανάγνωση μηνύματος της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου από την Ελένη Λιανίδου. Παραθέτουμε τμηματική ενότητα: «Η διεθνής κοινότητα έχει χρέος να φέρνει στο φως και να καταδικάζει ενέργειες αποτρόπαιης βαρβαρότητας, όπως η συστηματική εξολόθρευση αθώων πολιτών, προκειμένου όχι μόνο να διαφυλαχθεί η μνήμη των θυμάτων αλλά και να αποτραπούν παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον». Εκεί σε μια γωνιά της Στουτγάρδης στο μνημείο που είναι αφιερωμένο σε όλους τους λαούς ήχησε ο εθνικός ύμνος και αφέθηκαν λουλούδια και στεφάνια από τους συλλόγους εις μνήμη των αδικοχαμένων ψυχών.

Πηγή: enplo.de

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.