ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με ποντιακές λύρες και τραγούδια, συνόδευσαν συγγενείς και φίλοι τον Γιώτη Γαβριηλίδη στην τελευταία του κατοικία (φώτο, βίντεο)
Με ποντιακές λύρες και τραγούδια, συνόδευσαν συγγενείς και φίλοι τον Γιώτη Γαβριηλίδη στην τελευταία του κατοικία (φώτο, βίντεο)
07 Ιούν
0
Σχόλια

Με ποντιακές λύρες και τραγούδια, συνόδευσαν συγγενείς και φίλοι τον Γιώτη Γαβριηλίδη στην τελευταία του κατοικία (φώτο, βίντεο)

Υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας και των τραγουδιών, η οικογένεια, οι συγγενείς, οι γνωστοί, οι φίλοι αλλά και όσοι τον θαύμαζαν συνόδευσαν τον Γιώτη Γαβριηλίδη στην τελευταία του κατοικία, στην γενέτειρα του το Κολχικό Λαγκαδά όπου και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών το Σάββατο 6 Ιουνίου. Οι συγχωριανοί του, οι φίλοι του και οι μαθητές του τον συνόδευσαν με τις λύρες τους και τα τραγούδια τους από την εκκλησία του χωριού μέχρι και την τελευταία του κατοικία. Μάλιστα την ώρα που ενταφιαζονταν ο Γιώτης Γαβδηιλίδης οι παρευρισκόμενοι του «χάρισαν» ένα μεγάλο και παρατεταμένο χειροκρότημα.

«Σήκω Γιώτη, σήκω» και «Παίξτε πουλία μ’, άλλο ‘κι θα ελέπομε ατον» αναφώνησε σπαραχτικά ο Γιάννης Φουλίδης λυράρης και φίλος του Γιώτη Γαβριηλίδη.

Θλίψη, πόνος και βαρύ πένθος όχι μόνο για τον τόπο της καταγωγής του και τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και για ολόκληρο τον ποντιακό ελληνισμό, για έναν άνθρωπο που με το έργο του έχει υμνήσει τον Πόντο με τον καλύτερο τρόπο. Ο Γιώτης Γαβριηλίδης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον ποντιακό ελληνισμό και στους συλλόγους, με τους οποίους είχε συνεργασία είτε ως τραγουδιστής, αλλά και ως χοράρχης, υπεύθυνος για χορωδίες που απέδιδαν ποντιακά τραγούδια. Την σορό του Γιώτη Γαβριηλίδη μετάφεραν φίλοι, μαθητές και μέλη του Ποντιακού Συλλόγου Κολχικού «Άγιος Ευγένιος Τραπεζούντιος».

Δεκάδες ήταν τα στεφάνια που έστειλαν φορείς και φίλοι του Γιώτη Γαβριηλίδη, μεταξύ άλλων εντοπίσαμε των: Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος, Ποντιακός Σύλλογος Κολχικού «Άγιος Ευγένιος Τραπεζούντιος», Αδελφότητα Κρωμαναίων Θεσσαλονίκης, Ένωση Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων Ομάδα Ποντίων Καλλιτεχνών FC «Παλλαλιακός» και άλλα. Επίσης πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες-μουσικοί που τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, μεταξύ των οποίον: Μπάμπης Ιορδανίδης, Χάρης Αθανασιάδης, Παναγιώτης Ασλανίδης, Τάσος Ιμιρτζίδης, Βασίλης Τοπαλίδης και άλλοι.

με πληροφορίες από το thes.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.