ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αναζητώντας τα μονοπάτια του Ποντιακού Ελληνισμού οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία»
Αναζητώντας τα μονοπάτια του Ποντιακού Ελληνισμού οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία»
Ρόδος, Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής» (φωτ.: Anna Paga / Facebook)
26 Μάι
0
Σχόλια

Αναζητώντας τα μονοπάτια του Ποντιακού Ελληνισμού οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία»

Ημέρα μνήμης η 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ημέρα σημαντική και καθοριστική για γενιές Ελλήνων. Μνήμη που δεν πρέπει να ξεχαστεί από τις νεότερες ηλικίες. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ δημοτικού των εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία» και σε στενή συνεργασία με τον Ποντιακό Σύλλογο Ρόδου «Ο Διγενής», στην «προ-κορωνοϊού εποχή», ξεκίνησαν να βαδίζουν ένα μονοπάτι αναζήτησης και διερεύνησης του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Ο Χρήστος Τοπκαράς, πρόεδρος του Συλλόγου, αλλά και τα υπόλοιπα ενεργά και μη μέλη του Συλλόγου, δέχτηκαν με πολλή προθυμία και χαρά να μας καθοδηγήσουν σε αυτό το μοναδικό ταξίδι μνήμης και ανακάλυψης» αναφέρει η ανακοίνωση των Εκπαιδευτηρίων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ δημοτικού είχαν οργανωθεί σε ομάδες διερεύνησης, ώστε να μελετήσουν και να παρουσιάσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της καθημερινότητας των Ελλήνων του Πόντου, των εθίμων και των λαογραφικών στοιχείων, της μουσικής και της έντονης χριστιανικής ταυτότητας. Η έρευνα περιελάμβανε μελέτη βιβλίων από τη βιβλιοθήκη του συλλόγου «Ο Διγενής» και των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία», εκπαιδευτικές επισκέψεις και επαφές με μέλη του Συλλόγου, βιωματικές δράσεις όπως να γνωρίσουμε τη μαγειρική και τα μουσικά όργανα του Πόντου.

«Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να ολοκληρώσουμε την έρευνα και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε ανοιχτή εκδήλωση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής». Όμως, η σύντομη αυτή διαδρομή στα μονοπάτια του Ποντιακού Ελληνισμού προσέφερε σημαντικές γνώσεις στους μαθητές και τις μαθήτριές μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.