ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κούρδος βουλευτής καλεί την τουρκική βουλή να διερευνήσει την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Κούρδος βουλευτής καλεί την τουρκική βουλή να διερευνήσει την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
(Φωτ.: haberlutfen.com)
24 Μάι
0
Σχόλια

Κούρδος βουλευτής καλεί την τουρκική βουλή να διερευνήσει την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ο Τουμά Τσελίκ, Κούρδος βουλευτής του κόμματος HDP, του νομού Μάρντιν κάλεσε τουρκική βουλή —μέσα από αυτήν—να διερευνήσει το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Αυτόν τον άνθρωπο δεν θα έπρεπε να τον καλέσει η ελληνική κυβέρνηση;

Στην ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει: «Ζητήσαμε να αρχίσει μια κοινοβουλευτική έρευνα για τις σφαγές σε βάρος των Ελλήνων που άρχισαν το 1914 και συνεχίστηκαν ως το 1923, όπως και για την κατάσχεση από την πλευρά του δημοσίου πολιτιστικών περιουσιακών στοιχείων και ιδιωτικών περιουσιών. Προτείναμε την διεξαγωγή κοινοβουλευτικής έρευνας για την αντιμετώπιση της γενοκτονίας που πραγματοποιήθηκε κατά των χριστιανών το 1915. Οι πολιτικές που άρχισαν το 1914 με στόχο τους Αρμένιους και τους Ασσύριους και αργότερα τους Έλληνες και είχαν ως στόχο την εκκαθάριση της περιοχής από τους χριστιανούς, έγιναν αιτία να εκτοπιστούν πολλοί άνθρωποι. Αυτά που συνέβησαν στην περιοχή, επέφεραν συνέπειες που δεν είναι δυνατόν να αντισταθμιστούν».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.