ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | O Σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης και Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός» τίμησε και φέτος τις 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
O Σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης και Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός» τίμησε και φέτος τις 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης και Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός»)
21 Μάι
0
Σχόλια

O Σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης και Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός» τίμησε και φέτος τις 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

«Παρόλες τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε και τις απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας του κορονοιού, ο Σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης και Ιλίου “Μανουήλ Κομνηνός” τίμησε και φέτος τις 353.000 ψυχές, θύματα του κεμαλικού καθεστώτος, τηρώντας κατά το μέτρο του δυνατού τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Φόρος τιμής απέδωσαν με την παρουσία του ο δήμαρχος της πόλης Στέφανος–Γαβριήλ Βλάχος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο «Μανουήλ Κομνηνός» την Τρίτη 19 Μαΐου —ανήμερα της επετείου για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού— λειτούργησε καθ’ ολη τη διάρκεια της ημέρας, θεματικό περίπτερο στην πλατεία «Ηρώ» Πετρούπολης με έκθεση φωτογραφίας, βιβλίου, διανομή έντυπου υλικού και προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Το απόγευμα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση όλων αυτών που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους την περίοδο 1916 – 1923 ενώ όσοι παρευρέθησαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά όλη τη διαδικασία ετοιμασίας και στολισμού του δίσκου των κολλύβων, τον οποίον επιμελήθηκαν τα μέλη του συλλόγου Γιώργος και Γεωργία Κουλαξουζίδη. Τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκπροσώπησε η γραμματέας Αναστασία Σαχασανίδου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.