ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αναρτήθηκε πανό για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Αναρτήθηκε πανό για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
(Φωτ.: sportime.gr)
16 Μάι
0
Σχόλια

Αναρτήθηκε πανό για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ένα πανό για τη Γενοκτονία των Ελλήνων το Πόντου, το 1919, αναρτήθηκε σήμερα στην πρόσοψη του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της ανάρτησης του πανό στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, παρευρέθηκε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης, αλλά και εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων.

Το πανό αποτελεί δωρεά του Ιβάν Σαββίδη και αναρτάται στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της τουρκικής βαρβαρότητας.

Μιλώντας στην κάμερα του OPEN, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, που παρακολούθησε από κοντά την όλη διαδικασία, τόνισε: «Δυστυχώς αλλιώς σκεφτόμασταν αυτές τις εκδηλώσεις κι αλλιώς τις πραγματοποιούμε λόγω του κορονοΐού. Ο Ποντιακός Ελληνισμός αποτελεί ένα πολύτιμο πετράδι για τη Θεσσαλονίκη, η οποία υποδέχθηκε και φιλοξένησε τους Έλληνες του Πόντου. Τιμούμε την επέτειο της 19ης Μαΐου και ο Δήμος θα συνδράμει με πρώτο εμένα, να αναγνωριστεί παγκοσμίως η γενοκτονία των Ποντίων. Το οφείλουμε στους 353 χιλιάδες που έχασαν τη ζωή τους. Ευχαριστούμε τον Ιβάν Σαββίδη, καθώς με δική του πρωτοβουλία έχουμε αυτό το πανό».

Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί, πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στο μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Αγίας Σοφίας, την Τρίτη 19 Μαΐου, στις 10:00, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Αυτό γνωστοποίησε με σχετική ανακοίνωση η διεύθυνση πολιτισμού και τουρισμού του Δήμου. Μετά την εκδήλωση θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Στο ως άνω τελετουργικό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες της πολιτείας και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν λόγω πανδημίας του Covid-19 και για τον λόγο αυτόν η παρουσία των επισήμων θα είναι περιορισμένη.

με πληροφορίες: onsports.gr, sportime.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.