ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Γερουσιαστής Leo Housakos: «Πρέπει να συνεχίσουμε να ευαισθητοποιούμε την Καναδική κοινή γνώμη για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων»
Γερουσιαστής Leo Housakos: «Πρέπει να συνεχίσουμε να ευαισθητοποιούμε την Καναδική κοινή γνώμη για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων»
Ο Ελληνοκααδός γερουσιαστής Leo Housakos (φωτ:. nationalobserver.com)
03 Μάι
0
Σχόλια

Γερουσιαστής Leo Housakos: «Πρέπει να συνεχίσουμε να ευαισθητοποιούμε την Καναδική κοινή γνώμη για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων»

«Πιστεύω πλήρως ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ευαισθητοποιούμε τη Καναδική κοινή γνώμη για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Πόντου. Υπό την ιδιότητά μου ως γερουσιαστής, είχα το προνόμιο να εργαστώ σε αυτό το αρχείο με το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο και τον Καρύγιαννη από το Τορόντο, καθώς και με την γερουσιαστή Pana Merchant. Ήμουν πολύ χαρούμενος όταν ο οργανισμός σας, σε συνεργασία με τον Jim που είναι τώρα ενεργός δημοτικός σύμβουλος, μας πλησίασαν μαζί με την γερουσιαστή Mercha nt για να συνεργαστούμε» αναφέρει σε δισέλιδη επιστολή του προς το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο ο γερουσιαστής Leo Housakos.

«Είμαι έτοιμος να συνεχίσω αυτό το έργο. Ο Scheer πήρε μια ξεκάθαρη θέση σε αυτό το θέμα, αναγνωρίζοντας τα τραγικά γεγονότα της γενοκτονίας, αλλά το έργο που αρχίσαμε μαζί με την γερουσιαστή Pana Mercha nt (τώρα συνταξιούχος) στη γερουσία με την υποστήριξή σας δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να συνεχίσουμε να επιμένουμε ότι η κυβέρνηση του Trudea να αναγνωρίσει αυτό το κρατικό έγκλημα που διαπράχθηκε από την κυβέρνηση της Τουρκίας εκείνη την εποχή. Η ιστορία πρέπει να γίνεται σεβαστή και να καταγράφεται έντιμα εάν δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τις τραγωδίες του παρελθόντος» συμπληρώνει στην επιστολή του.

Η επιστολή στάλθηκε από τον γερουσιαστή Leo Housakos, την Πέμπτη 23 Απριλίου προς το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο καυτηριάζοντας το επαρχιακό κογκρέσο του Κεμπέκ που κινήθηκε νομικά εναντίων του Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή εδώ. Όπως όλα δείχνουν όλες οι εσωτερικές διαμάχες της ομογένειας του Καναδά έχουν λυθεί και σύντομα το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο θα ξεκινήσει και πάλι την δράση του σχετικά με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το κοινοβούλιο και την γερουσία του Καναδά.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.