ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΜΠΣ Νέας Νικομήδειας «Ο Αριστοτέλης»: Χορεύω άρα ζω — Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χορού
ΜΠΣ Νέας Νικομήδειας «Ο Αριστοτέλης»: Χορεύω άρα ζω — Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χορού
Πίνακας ζωγραφικής του Βάλια Σεμερτζίδη
29 Απρ
0
Σχόλια

ΜΠΣ Νέας Νικομήδειας «Ο Αριστοτέλης»: Χορεύω άρα ζω — Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χορού

Ο χορός είναι μία κατάθεση ψυχής, ένας από τους πιο αρχέγονους τρόπους έκφρασης, αφού ο χρόνος σταματά και οι λέξεις δεν έχουν πια θέση, παρά μόνο τα συναισθήματα. Έχει την ιδιαίτερη αυτή ικανότητα, να σε απογειώνει και να ενώνει το επίγειο, με κάθε τι εξωπραγματικό. Είναι ένας τρόπος, να επικοινωνεί η ψυχή με το σώμα, που εκείνη την στιγμή γίνονται ένα.

Είναι φανερό, πως ο χορός δημιουργεί μια πληθώρα θετικών συναισθημάτων, (όπως είναι η χαρά, η ικανοποίηση, ο ενθουσιασμός, η ευχαρίστηση) που εξωτερικεύει με διάφορους τρόπους το κάθε άτομο.

Χορεύοντας, ένα «κύμα» ευεξίας και γαλήνης διαπερνά κάθε κύτταρο και ρέει μέσα σου η μαγεία της μουσικής. Οδηγείσαι στην έκσταση, καθώς παραμερίζεται κάθε είδους σκέψη και την σκυτάλη παίρνει η καρδιά. Ο χορευτής μιλάει πλέον με τα μάτια του και με το λαμπερό χαμόγελο, που ανατέλλει στο προσώπου του.
Εκτός από το συναίσθημα της χαράς που προκαλεί, ο χορός διακρίνεται και για τον έντονο ερωτισμό που πηγάζει μέσα από αυτόν. Χορεύοντας με τον άνθρωπο που σε ελκύει, τα κορμιά πάλλονται και στροβιλίζονται στον πιο μαγικό ρυθμό. Εκείνη την στιγμή ανακαλύπτεις τις πιο καλά κρυμμένες πτυχές του εαυτού του, ενώ τα μάτια και οι ψυχές χορεύουν πιο έντονα και από τα σώματα.

Ένα ακόμα ιδιαίτερα θετικό στοιχείο, που μπορεί να αντλήσει κανείς, μέσα από την ενασχόληση του με τον χορό και ιδιαίτερα τον παραδοσιακό, είναι το εξής: η δύναμη του να ενώσει τον χορευτή, με τις ρίζες και τους προγόνους του, δημιουργώντας άρρηκτους δεσμούς, του παρελθόντος με το παρόν. Ανακαλεί στην μνήμη, πτυχές της παράδοσης του λαού μας, μας αποτρέπει από την λήθη, ενώ παράλληλα διαδίδει τον πολιτισμό από γενιά σε γενιά. Χορός, μια λέξη χιλιάδες όμορφες αναμνήσεις, εικόνες και συναισθήματα. Ακολούθα τον χτύπο της καρδιάς σου και χόρεψε στον πιο γλυκό ρυθμό, συνθέτοντας την δίκη σου μελωδία.

Μαρία Δεμερτζίδου
Τελειόφοιτη ΔΙΠΑΕ Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας,
μέλος του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.