ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Προμηθευτείτε όλα τα επετειακά προϊόντα με το λογότυπο «G» της ΠΟΕ
Προμηθευτείτε όλα τα επετειακά προϊόντα με το λογότυπο «G» της ΠΟΕ
(Φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
28 Απρ
0
Σχόλια

Προμηθευτείτε όλα τα επετειακά προϊόντα με το λογότυπο «G» της ΠΟΕ

Μπορεί τα 100 χρόνια από την έναρξη της δεύτερης και σκληρότερης φάσης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου να συμπληρώθηκαν το 2019 αλλά η προώθηση του ζητήματος της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού στη διεθνή κοινότητα δεν σταματάει ποτέ.

Το ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr στάθηκε από την αρχή δίπλα στην πρωτοβουλία να χρησιμοποιηθεί ένα κοινό λογότυπο από όλους τους Ποντίους που διαστηριοποιούνται στους κύκλους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, και όχι μόνο.

Μια κίνηση που έγινε ήταν και η διάθεση των επετειακών μπλουζών της ΠΟΕ με το γράμμα «G» (αρχικό της λέξης γενοκτονία στα αγγλικά, Gecocide) στο e-shop της. Μια κίνηση η οποία βρήκε τρομερή ανταπόκριση από όλο τον κόσμο και το e-shop μας είχε δηλώσει ότι προσφέρει 10% έκπτωση στην επόμενη αγορά σε όσους το αποκτήσουν.*

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ανταποκρινόμενη στη ζήτηση, προέβει στην δημιουργία και άλλων επετειακών ειδών όπως μπρελόκ, κονκάρδα, κούπα, σταυρόλεξο και καρφίτσα πέτου.

Τι συμβολίζει το «G»
Εμπνευστής του λογότυπου είναι ο Αλέξανδρος Μυριούνης, ενώ τη γραφιστική του επιμέλεια είχε αναλάβει ο γραφίστας Δημήτρης Διαμαντόγιαννης και μια ομάδα δημιουργίας αποτελούμενη από νέους ανθρώπους. Με την πρώτη ματιά διακρίνεται σαν εικόνα το γράμμα «G» που προέρχεται από την λέξη Genocide αλλά αν παρατηρήσουμε με λεπτομέρεια μέσα σε αυτό το γράμμα υπάρχει όλη η ιστορία του ποντιακού ελληνισμού. Σε μεγαλύτερη ανάλυση της φωτογραφίας μπορούμε να δούμε ένα λυράρη που συμβολίζει τη μουσική παράδοση των Ποντίων, την Παναγία Σουμελά και μια γυναίκα να κρατά έναν σταυρό, συμβολίζοντας τη βαθιά θρησκευτικότητα του λαού αυτού. Επίσης βλέπουμε το Φροντιστήριο της Τραπεζούντας που παραπέμπει στην μόρφωση και τον πολιτισμό των Ποντίων, ενώ διακρίνουμε τον μονοκέφαλο αετό –σύμβολο της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας και των Ποντίων από την αρχαιότητα–, φιγούρες παιδιών και γυναικών (τα τραγικότερα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου), και στο τέλος το αγαπημένο λουλούδι των Ποντίων, τον αμάραντο, που αφήνει το μήνυμα ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί και συνεχίζουμε να διαδίδουμε τον πολιτισμό μας.

Επισκεφθείτε το κατάστημά μας και επιλέξτε:

  • Το μέγεθος και το χρώμα μπλούζας που επιθυμείτε να αποκτήσετε εδώ.
  • Το μπρελόκ εδώ.
  • Την κονκάρδα εδώ.
  • Την κούπα εδώ.
  • Την καρφίτσα πέτου εδώ.
  • Το σταυρόλεξο εδώ.

*Από την έκπτωση εξαιρούνται οι αγορές των επετειακών μπλουζών και όλων των επετειακών ειδών της ΠΟΕ με το λογότυπο «G».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.