ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Προμηθευτείτε το επετειακό μπλουζάκι της ΠΟΕ για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στο e-shop του ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr
Προμηθευτείτε το επετειακό μπλουζάκι της ΠΟΕ για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στο e-shop του ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr
(Φωτό: Πέτρος Παναγιωτρόπουλος / ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ>gr)
26 Μαρ
0
Σχόλια

Προμηθευτείτε το επετειακό μπλουζάκι της ΠΟΕ για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στο e-shop του ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr

Στο πλαίσιο της προώθησης του ζητήματος της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού στη διεθνή κοινότητα αλλά και της πρωτοβουλίας να χρησιμοποιηθεί ένα κοινό λογότυπο από όλους τους Ποντίους που διαστηριοποιούνται στους κύκλους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, και όχι μόνο —καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη της δεύτερης και σκληρότερης φάσης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου—, το  ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι διαθέτει το επετειακό μπλουζάκι της ΠΟΕ με το γράμμα «G» (αρχικό της λέξης γενοκτονία στα αγγλικά, Gecocide) στο e-shop της.

Το μπλουζάκι που διατίθεται σε δύο χρώματα (άσπρο και μαύρο) πωλείται στην τιμή των 8€ (τιμή της Ομοσπονδίας).

Να σημειωθεί ότι το ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr δεν βγάζει κέδρος από το συγκεκριμένο μπλουζάκι και μοναδικός σκοπός του site είναι η προώθησή του στην κοινωνία.

Επιπλέον, το e-shop του ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr προσφέρει 10% έκπτωση στην επόμενη αγορά σε όσους το αποκτήσουν.*

Τι απεικονίζει το μπλουζάκι — Τι συμβολίζει το «G»
Εμπνευστής του λογότυπου είναι ο Αλέξανδρος Μυριούνης, ενώ τη γραφιστική του επιμέλεια είχε αναλάβει ο γραφίστας Δημήτρης Διαμαντόγιαννης και μια ομάδα δημιουργίας αποτελούμενη από νέους ανθρώπους. Με την πρώτη ματιά διακρίνεται σαν εικόνα το γράμμα «G» που προέρχεται από την λέξη Genocide αλλά αν παρατηρήσουμε με λεπτομέρεια μέσα σε αυτό το γράμμα υπάρχει όλη η ιστορία του ποντιακού ελληνισμού. Σε μεγαλύτερη ανάλυση της φωτογραφίας μπορούμε να δούμε ένα λυράρη που συμβολίζει τη μουσική παράδοση των Ποντίων, την Παναγία Σουμελά και μια γυναίκα να κρατά έναν σταυρό, συμβολίζοντας τη βαθιά θρησκευτικότητα του λαού αυτού. Επίσης βλέπουμε το Φροντιστήριο της Τραπεζούντας που παραπέμπει στην μόρφωση και τον πολιτισμό των Ποντίων, ενώ διακρίνουμε τον μονοκέφαλο αετό –σύμβολο της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας και των Ποντίων από την αρχαιότητα–, φιγούρες παιδιών και γυναικών (τα τραγικότερα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου), και στο τέλος το αγαπημένο λουλούδι των Ποντίων, τον αμάραντο, που αφήνει το μήνυμα ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί και συνεχίζουμε να διαδίδουμε τον πολιτισμό μας.

Επισκεφθείτε το κατάστημά μας και επιλέξτε το μέγεθος και το χρώμα που επιθυμείτε να αποκτήσετε εδώ.

*Από την έκπτωση εξαιρούνται οι αγορές των επετειακών μπλουζών και όλων των επετειακών ειδών της ΠΟΕ με το λογότυπο «G».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.