ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Διαδικτυακές λαογραφικές εκπομπές από την Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»
Διαδικτυακές λαογραφικές εκπομπές από την Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»
15 Απρ
0
Σχόλια

Διαδικτυακές λαογραφικές εκπομπές από την Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»

«Ο υπέροχος ποντιακός πολιτισμός, μεστός νοημάτων και αξιών, οφείλει να πάρει τη θέση που του αξίζει στην ελληνική κοινωνία. Και δεν είναι θέμα τιμητικής διάκρισης μα πιότερο η κρατούσα των καιρών ανάγκη να νοηματοδοτηθεί εκ νέου η ζωή μας και να δημιουργηθούν στέρεες βάσεις για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Με αυτήν την λογική σκεπτόμενοι και μην μπορώντας να “κλείσουμε” τους συλλόγους μας που προωθούν δεκαετίες τώρα αυτόν τον πολιτισμό, αποφασίσαμε οι “Αργοναύτες” να συνεχίσουμε με όποιον τρόπο οι καιροί μας επιτρέπουν να μείνουμε όρθιοι σε αυτόν τον αγώνα» αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες».

«Το διαδίκτυο σαφώς και δεν μπορεί να υποκαθιστά σε μόνιμη βάση την άμεση επαφή των μελών ενός συλλόγου αλλά στο προσωρινό κέλευσμα των καιρών “Μένουμε σπίτι”, αποτελεί μία διέξοδο επικοινωνίας που θα την εκμεταλλευτούμε στο έπακρο για να συνεχίσουμε να δηλώνουμε σε αυτήν την κοινωνία, παρόντες. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, έπειτα από πρόταση του προέδρου μας κου Αθανάσιου Λαβασά, ξεκινήσαμε διαδικτυακές εκπομπές που θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών θεμάτων όπως είναι η ποντιακή λαογραφία, η μουσική και το τραγούδι μας, οι χοροί μας, το ποντιακό θέατρο αλλά και οι κατασκευές και χειροτεχνίες που εμπνέονται από τον πολιτισμό μας» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

«Έχοντας την εμπειρία αλλά και την ιστορική ευθύνη 50 χρόνων λειτουργίας, δεσμευόμαστε ότι όσες δυσκολίες και αν συναντήσουμε η ποιότητα που μας διέπει ως σύλλογο δεν θα αποτελέσει αντικείμενο εκπτωσιακής διαπραγμάτευσης σε βωμούς που δεν μας αφορούν, όπως αυτών του φθηνού εντυπωσιασμού, της φλύαρης, χωρίς ουσίας αλλά και της ατεκμηρίωτης παρέμβασης» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στην πρώτη εκπομπή που άπτεται της ποντιακής λαογραφίας, η υπεύθυνη της ενότητας και γενική γραμματέας των Αργοναυτών Λένα Σαββίδου είναι μαζί με τον Έφορο του συλλόγου και υπεύθυνο θεατρικών δράσεων Παναγιώτη Δαμιανίδη και τον λυράρη Δημήτρη Δαμιανίδη για να παρουσιάσουν την Μεγάλη Σαρακοστή μέσα από μία καταγεγραμμένη μαρτυρία στην ποντιακή διάλεκτο από την περιοχή της Χαλδίας. Η διαδικτυακή σειρά εκπομπών θα βρίσκεται στο επίσημο κανάλι του συλλόγου εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.