ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Επανακυκλοφορεί το κόμικ «Αστραπίκας και Βροντίκας — Οι Ήρωες του Πόντου»
Επανακυκλοφορεί το κόμικ «Αστραπίκας και Βροντίκας — Οι Ήρωες του Πόντου»
26 Μαρ
0
Σχόλια

Επανακυκλοφορεί το κόμικ «Αστραπίκας και Βροντίκας — Οι Ήρωες του Πόντου»

Ο Αστραπίκας και ο Βροντίκας επανακυκλοφορούν και γεμίζουν χρώμα και γέλιο τα σπίτια μας. Οι συνοριοφύλακες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας επιστρέφουν επίκαιροι όσο ποτέ και έρχονται σπίτι σου, σε μοναδική τιμή, με ένα «κλίκ» εδώ.

Ο Αστραπίκας και ο Βροντίκας μας ταξιδεύουν στην ιστορία, από την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας στα παράλια του Πόντου, μέχρι την Βασιλεύουσα των Πόλεων.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, δίνει στην έκδοση επιμορφωτικό χαρακτήρα πραγματευόμενο μια εποχή έως πρόσφατα παραμελημένη, αναδεικνύοντας την ταυτότητα και την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ένα οδοιπορικό με κωμικές και χιουμοριστικές καταστάσεις όπου οι ήρωες, στο πέρασμα τους για την Πόλη, αντιμετωπίζουν τους εχθρούς της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, Τούρκους, Πειρατές και Σταυροφόρους. Ένα γνήσιο Ελληνικό–Ποντιακό (όσον αφορά την διάλεκτο) κόμικ με 88 σελίδες γεμάτο χρώμα, χιούμορ και και μια αυτοτελή ιστορία με δύο ήρωες από τον Πόντο σε μια πολυτελή έκδοση.

Το σενάριο έχουν γράψει οι Νίκος Αγγέλου και Ιωάννης Πιττακίδης ενώ τα σχέδια ο σκιτσογράφος Βασίλης Ρεβεζίκας. Το εξώφυλλο και το χρώμα εξωφύλλου έχει επιμεληθεί ο Ιωάννης Πιττακίδης και ο Νίκος Αγγέλου το χρώμα. Την έκδοση πλαισίωσαν ο Γιάννης Αποστολογιάννης στο μελάνι και ο ηθοποιός Χρήστος Ευσταθίου στην επιμέλεια των διαλόγων.

Την έκδοση προλογίζουν: Χαράλαμπος Αποστολίδης πρώην πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και δικηγόρος παρ ́ Αρείο Πάγω, Σπύρος Ορνεράκης σκιτσογράφος–γελοιογράφος και εικονογράφος, Ηλίας Γιαρένης λέκτωρας ιστορίας βυζαντινής παιδείας στο Ιόνιο πανεπιστήμιο και ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης διδάσκων σεναρίου στο τμήμα κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες για την έκδοση μπορείτε να βρείτε και τηλεφωνικά στο 6946947338 Ιωάννης Πιττακίδης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.