ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΠΟΕ: «Η κυβέρνηση οφείλει να ξανασκεφτεί και να αναθεωρήσει τον όποιο σχεδιασμό έχει κάνει σχετικά με την εκποίηση των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ»
ΠΟΕ: «Η κυβέρνηση οφείλει να ξανασκεφτεί και να αναθεωρήσει τον όποιο σχεδιασμό έχει κάνει σχετικά με την εκποίηση των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ»
18 Μαρ
0
Σχόλια

ΠΟΕ: «Η κυβέρνηση οφείλει να ξανασκεφτεί και να αναθεωρήσει τον όποιο σχεδιασμό έχει κάνει σχετικά με την εκποίηση των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ»

«Τον τελευταίο καιρό, μέσα σε δύσκολες συγκυρίες και σε ατμόσφαιρα αβεβαιότητας,  παρακολουθούμε με ανησυχία να εξελίσσεται ένα κυβερνητικό σχέδιο για την εκποίηση των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ αλλά και της ίδιας της επιχείρησης. Επί δεκαετίες τα λιγνιτωρυχεία και η ΔΕΗ έδιναν την απαραίτητη ενέργεια για την ανάπτυξη και εκβιομηχάνιση της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και ολόκληρης της χώρας. Με την αποβιομηχάνιση, ο μοναδικός μεγάλος εργοδότης και η μεγαλύτερη βιομηχανία της περιοχής θα σβήσει και θα αφήσει μια ολόκληρη περιφέρεια καθημαγμένη και μολυσμένη. Η κυβέρνηση με μηδενικό σχέδιο, ετοιμάζεται να αφήσει μια περιοχή στο έλεος της τύχης» αναφέρει η ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ). 

Και συνεχίζει: «Στη Δυτική Μακεδονία βρήκαν απάγκιο χιλιάδες κατατρεγμένοι πρόσφυγες από τον Πόντο και την Μικρά Ασία, οι τυχεροί που δεν έπεσαν θύματα της Γενοκτονίας των νεότουρκων, αλλά βίωσαν τον ξεριζωμό από την γενέθλια πατρώα γη. Η ΠΟΕ, εκφραστής του ποντιακού στοιχείου στην Ελλάδα και υπερασπιστής των δικαιωμάτων του, εκφράζει την βαθιά της ανησυχία για την διαφαινόμενη οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση που θα πλήξει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και πιθανόν να τους οδηγήσει σε μια νέα, ιδιότυπη “προσφυγιά”»

Ενώ καταλήγει: «Με αποφασιστικότητα και μακριά από κομματικές προκαταλήψεις και ιδεοληψίες, με σεβασμό στον συνάνθρωπο και τις ανάγκες του, πρέπει να παλέψουμε για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη. Η χώρα οφείλει πολλά στην Δυτική Μακεδονία. Η κυβέρνηση οφείλει να ξανασκεφτεί και να αναθεωρήσει τον όποιο σχεδιασμό έχει κάνει, προτάσσοντας τα συμφέροντα του λαού της περιοχής τα οποία κλήθηκε να υπηρετήσει και όχι αλλότρια συμφέροντα μεγάλων συντεχνιών ενέργειας. Μέσα στις παρούσες αντίξοες συνθήκες, θα πράξουμε κάθε τι δυνατόν να αποτραπεί περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού μας».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.