ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πραγματοποιήθηκαν Γενική Συνέλευση και Εκλογές στην Νεολαία της ΟΣΕΠΕ
Πραγματοποιήθηκαν Γενική Συνέλευση και Εκλογές στην Νεολαία της ΟΣΕΠΕ
(Φωτ.: Νεολαία Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη)
27 Φεβ
0
Σχόλια

Πραγματοποιήθηκαν Γενική Συνέλευση και Εκλογές στην Νεολαία της ΟΣΕΠΕ

Την Κυριακή 23Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Γενική Συνέλευση Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (Ο.Σ.Ε.Π.Ε.).

Το συνέδριο έλαβε χώρα στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας Φρανκφούρτης, με οικοδεσπότη τον Σύλλογο Ποντίων Φρανκφούρτης. Στη συνέλευση προσήλθαν άτομα από 9 διαφορετικούς συλλόγους και από διαφορετικά μέρη της Γερμανίας. Παρότι η συμμετοχή των νέων,αυτή τη φορά,ήταν σχετικά μικρή, πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση να πραγματοποιηθεί η συνέλευση όπως ακριβώς ήταν προγραμματισμένη.

Κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης,ο Νικόλαος Νικολαΐδης, συντονιστής Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ από το 2018 έως και σήμερα, χαιρέτησε τους νέους σύνεδρους. Ακολούθησαν για μια ακόμη χρονιά το πατροπαράδοτο έθιμο κοπής της βασιλόπιτας. Το φλουρί φέτος βρέθηκε στο κομμάτι του Συλλόγου του Βερολίνου.

Η συζήτηση και η διαδικασία των αποφάσεων συνεχίστηκε σε πολύ ώριμο και συναινετικό κλίμα. Μετά τον απολογισμό της απερχόμενης Συντονιστικής Επιτροπής, οι νέες και οι νέοι στις τοποθετήσεις τους, εξέφρασαν την ανάγκη να μπουν νέα θεμέλια στη συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. και των νεολαιών της.
Ακόμη, τέθηκαν προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς και συζητήθηκαν διάφορες ιδέες για ενδεχόμενες μελλοντικές δράσεις. Αέναος στόχος όλων αυτών αποτελεί η γνωστοποίηση του ποντιακού ελληνισμού και της ιστορίας του στο ευρύτερο κοινό. Μακροπρόθεσμος στόχος της Νεολαίας και κατ’ επέκταση της Ομοσπονδίας, είναι η ενημέρωση καιη ευαισθητοποίηση διάφορων οργανισμών και θεσμών της Γερμανίας και γενικότερα της Ευρώπης ως προς τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και κατ’ επέκταση την αναγνώρισή της στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Τέλος, μεταξύ άλλων, τροποποιήθηκαν ομόφωνα σημεία των άρθρων 3 και 7 του εσωτερικού κανονισμού της Συντονιστικής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνέλευσης ψηφίστηκε και η νέα Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. που αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη:

  • Α΄Συντονίστρια: Μαρία Παπαδοπούλου (Σύλλογος Ντόρτμουντ)
  • Β΄Συντονιστής: Γρηγόρης Χατζησαββίδης (Σύλλογος Μάνχαϊμ)
  • Γραμματέας: Βασίλειος Παπαδόπουλος (Σύλλογος Βερολίνου)
  • Υπ. Δημ. Σχέσεων: Χριστίνα Gugenhan (ΣύλλογοςΈχινγκεν- Ντόναου)
  • Υπ. Τύπου και Πολυμέσων: Ισαάκ Παπαδόπουλος (Σύλλογος Χερμπρέχτινγκεν)
  • Υπ. Πολιτιστικού: Ευάγγελος Σπυρίδης (Σύλλογος Κολωνίας)
  • Υπ. Έρευνας και Προώθησης της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας: Παρθένα Ιορδανίδου (Σύλλογος Χάγκεν)
  • Α’ Αναπληρωματικός: Ανδρέας Γιαπουτζής (Σύλλογος Κολωνίας)
  • Β’ Αναπληρωματικός: Λάζαρος Κεϊσσίδης (Σύλλογος Ντόρτμουντ)

Στο τέλος της συνέλευσης οι νέοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 25η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2020 στην πόλη της Φρανκφούρτης.

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου της Νεολαίας της ΟΣΕΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.