ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Φωτιά» ο Ετήσιος Χορός του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας (φωτο, βίντεο)
«Φωτιά» ο Ετήσιος Χορός του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας (φωτο, βίντεο)
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
28 Φεβ
0
Σχόλια

«Φωτιά» ο Ετήσιος Χορός του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας (φωτο, βίντεο)

Κέφι, Χορός, Τραγούδι, Μουσική, Παραδοσιακά όργανα, πλούσια Λαχειοφόρος και πλήθος κόσμου, συνέβαλλαν στη μεγάλη επιτυχία του Ετήσιου Χορού του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020.

Η προέδρος και Χοροδιδάσκαλος Σοφία Σαββίδου καλωσόρισε τους καλεσμένους και παρουσίασε το νέο Δ.Σ του Συλλόγου (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την είσοδο των όμορφων ζουπουνοφόρων. Η σκηνή γέμισε με όμορφα νιάτα και λαμπερά μάτια και αμέσως μετά η προέδρος και Χοροδιδάσκαλος Σοφία Σαββίδου καλωσόρισε τους καλεσμένους και παρουσίασε το νέο Δ.Σ του Συλλόγου προσφέροντάς τους από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο ως σύμβολο της άψογης συνεργασίας τους.

Τιμητική Διάκριση δόθηκε στην Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Ζαμπέλη Ελπίδα για την πολύχρονη, αθόρυβη και αδιάκοπη προσφορά της (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, έδωσαν ξεχωριστό τόνο και ρυθμό στην ατμόσφαιρα. Με τραγούδια, δρώμενα και τους διαφορετικούς ρυθμούς των ποντιακών χορών, ταξίδεψαν νοσταλγικά σε τόπους αγιασμένους και αλησμόνητους.

Όλα τα χορευτικά του Συλλόγου παρουσίασαν ένα όμορφο θέαμα στους καλεσμένους (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

Εντυπωσίασαν οι μικροί και οι μεγάλοι Πυρριχιστές, αλλά την παράσταση έκλεψαν οι πολύ μικρές ζουπουνοφόρες όταν ξεπρόβαλλαν μέσα από τους μεγάλους χορευτές. Δημιούργησαν ενθουσιασμό, υπερηφάνεια και καταχειροκροτήθηκαν.

Ακολούθησε εκρηκτικό γλέντι, που μουσικά πλαισίωσαν Γ.Δημητριάδης & Στ.Σαββίδης – τραγούδι, Δ.Κοσμίδης & Γ.Κυριακίδης– λύρα, Κώστας Αθανασίου- νταούλι, Γ.Κεμεντζετζίδης- κλαρίνο, Κώστας Φουλίδης-πλήκτρα, Γιάννης Κεμεντζετζίδης –τύμπανα, Θωμάς & Δημήτρης – dj music moments. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ξεσήκωσαν τον κόσμο και δεν άφησαν κανέναν αμέτοχο.

Χόρεψαν όλοι με τη ψυχή τους και με δυσκολία στις 06:00, άφησαν την πίστα του κέντρου.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος & Νήσων Χρήστος Δημόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος  Σάββας Σαββίδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων Κυριάκος Μπατσάρας, εκπρόσωποι πολτικών και ποντιακών φορέων.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.