ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στα 40 χρόνια λειτουργίας του ήταν αφιερωμένος ο ετήσιος χορός του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας
Στα 40 χρόνια λειτουργίας του ήταν αφιερωμένος ο ετήσιος χορός του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
11 Μαρ
0
Σχόλια

Στα 40 χρόνια λειτουργίας του ήταν αφιερωμένος ο ετήσιος χορός του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας

Στα 40 χρόνια λειτουργίας του ήταν αφιερωμένος ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», που έγινε το Σάββατο 2 Μαρτίου, στην αίθουσα δεξιώσεων «Αλέξανδρος», στη Φυλή Αττικής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον ήχο των νταουλιών και ακολούθησε ο χαιρετισμός της προέδρου και χοροδιδασκάλισσας του Συλλόγου, Σοφίας Σαββίδου, ενώ παράλληλα οι ζουπουνοφόρες ανέφεραν τις σημαντικότερες δράσεις του Συλλόγου.

Στη συνέχεια τα πολυάριθμα χορευτικά τμήματα, διαφόρων ηλικιών, έδωσαν ξεχωριστό τόνο και ρυθμό στην ατμόσφαιρα, με τραγούδια, δρώμενα και με παραδοσιακούς χορούς.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης γινόταν αναφορά από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου για τη διαδρομή του «Φάρου» από την ίδρυσή του ως σήμερα, στην ποντιακή διάλεκτο, σε κείμενα του Κυριάκου Σαχανίδη. «“Φάρος” είπαν θα έν τ’ όνεμαν τη Συλλόγου των Ποντίων τη Αγία Βαρβάρας, “Φάρος” για να φωτάζ’ όλεν το κέσ’» ακούστηκε από το μικρόφωνο.

Εντυπωσίασαν τον κόσμο οι μικροί και οι μεγάλοι πυρριχιστές με το πάθος τους αλλά την παράσταση έκλεψαν οι ακόμη μικρότεροι ζιπκαλήδες με το χορό των μαχαιριών. Όλοι τους απέσπασαν το θερμότερο χειροκρότημα του κόσμου.

Ακολούθησε το ποντιακό γλέντι μέχρι τις έξι το πρωί της Κυριακής, με τους: Στάθη Νικολαΐδη και Σταύρο Σαββίδη στο τραγούδι, Γιώργο Ατματσίδη και Γιώργο Κυριακίδη στη λύρα, Κώστα Αθανασίου και Γιωργάκη Μουρατίδη στο νταούλι, Αλέξανδρο Μιμίδη στη φλογέρα το ζουρνά και το αγγείο, Κώστα Φουλίδη στα πλήκτρα, Γιάννη Κεμεντζετζίδη στα τύμπανα, Γιώργο Κοσμίδη στο μπάσο, ενώ οι Θωμάς και Δημήτρης (dj music moments) έδωσαν τη δική τους πινελιά στη διασκέδαση.

(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

Στην εκδήλωση έγιναν και κληρώσεις με πλούσια δώρα, στο πλαίσιο της λαχειοφόρου αγοράς.

Στο γεγονός μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο δήμαρχος, Γιώργος Καπλάνης, η αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Αθηνά Σωτηριάδου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματειών Νότιας Ελλάδας και Νήσων, Γιώργος Βαρυθιμιάδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων, Κυριάκος Μπατσάρας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολιτιστικών σωματείων, μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.