ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πέθανε η επίτιμη πρόεδρος των «Αργοναυτών-Κομνηνών» Ναυσικά Ιασονίδου-Γκάγκα
Πέθανε η επίτιμη πρόεδρος των «Αργοναυτών-Κομνηνών» Ναυσικά Ιασονίδου-Γκάγκα
(Φωτ: Σύλλόγος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί»)
21 Φεβ
0
Σχόλια

Πέθανε η επίτιμη πρόεδρος των «Αργοναυτών-Κομνηνών» Ναυσικά Ιασονίδου-Γκάγκα

Σε ηλικία 92 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η Ναυσικά Ιασονίδου-Γκάγκα, επίτιμη πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί», ανιψιά του Λεωνίδα Ιασονίδη. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε μικρή ηλικία, μετά το θάνατο της μητέρας της, μετακόμισε με τον πατέρα της, Ηρακλή Ιασονίδη, στην Αθήνα, κοντά στην άλλη κόρη της οικογένειας, Αλεξάνδρα Αργυροπούλου.

Διετέλεσε πρόεδρος «Αργοναυτών-Κομνηνών» από το 1974 (ομόφωνα και χωρίς εκλογές) έως το 1992. Στα 18 χρόνια της προεδρίας της τα χορευτικά και τα θεατρικά τμήματα ταξίδεψαν σε Ελλάδα και εξωτερικό, κάνοντας γνωστό τον ποντιακό πολιτισμό. Ο θεσμός των υποτροφιών ήταν δική της πρωτοβουλία, όπως και η πρώτη ανακαίνιση του ιστορικού κτηρίου του σωματείου, το 1977.

Ο Σύλλογος που υπηρέτησε πιστά αναγνωρίζοντας την προσφορά της την έκανε επίτιμη πρόεδρο, ενώ είχε τιμηθεί και από το Δήμο Καλλιθέας, τη γυναικεία οργάνωση ΕΝΕΟΝ, την Παναγία Σουμελά, τη Μέριμνα Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης, το Σύλλογο Ποντίων Κορυδαλλού και την Ένωση Ποντίων Χαϊδαρίου.

Η Ναυσικά Ιασονίδου-Γκάγκα ήταν παντρεμένη με τον πνευμονολόγο Χρήστο Γκάγκα με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τη Μίνα και τον Λεωνίδα-Ανδρέα.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 10:30, στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης στην Φιλοθέη. Ο Σύλλογος μερίμνησε και θα αναχωρήσει λεωφορείο από τα γραφεία του στις 09:15.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.