ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την ανέγερση μνημείου Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας
Προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την ανέγερση μνημείου Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας
(Φωτ.: kavalapoint.gr)
15 Φεβ
0
Σχόλια

Προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την ανέγερση μνημείου Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας

Συνεχίζονται οι προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας με σκοπό την ανέγερση του μνημείου Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού, σημείο μνήμης για τον ξεριζωμό των Ποντίων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα αποτελείται από μια μαρμάρινη στήλη χωρισμένη σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο θα παρουσιάζεται ανάγλυφη η μορφή μιας πόντιας μάνας που κρατά αγκαλιά το παιδί της ενώ στο δεύτερο επίπεδο, στο πίσω μέρος, θα υπάρχει το έμβλημα των ποντίων ο μπρούτζινος αετός. Μία ακόμη αναγραφή πιο κάτω με τη φράση: «Δικαίωμα στη μνήμη για τις 353.000 ψυχές που χάθηκαν».

Το συνολικό κόστος ανέρχεται περίπου στις 6000 ευρώ και ήδη στον Αμυγδαλεώνα έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για την συγκέντρωση των χρημάτων.

Για το λόγο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη λαχειοφόρος αγορά με την τιμή του λαχνού στο 1 ευρώ και δώρο για τον τυχερό μία τηλεόραση 49 ιντσών (SMART TV 4K). O πρόεδρος της κοινότητας, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, έχει ενημερώσει την διοίκηση του δήμου Καβάλας μέσω επιστολής για τις προσπάθειες που γίνονται και δηλώνει αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της προσπάθειας και την υλοποίηση ενός αιτήματος που έχει κατατεθεί εδώ και πολύ καιρό. Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν αγοράζοντας λαχνούς ή με κάποιο άλλο τρόπο μπορούν να επικοινωνούν με τον αριθμό 6945013490 (πρόεδρος κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης).

Πηγή: kavalapoint.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.