ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης: «Τον Ποντιακό Ελληνισμό προσβάλλουν οι αναφορές σε βάρος Ιβάν Σαββίδη»
Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης: «Τον Ποντιακό Ελληνισμό προσβάλλουν οι αναφορές σε βάρος Ιβάν Σαββίδη»
(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης)
31 Ιαν
0
Σχόλια

Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης: «Τον Ποντιακό Ελληνισμό προσβάλλουν οι αναφορές σε βάρος Ιβάν Σαββίδη»

Προσβάλλουν βάναυσα το σύνολο του ποντιακού ελληνισμού οι αναφορές της ΠΑΕ Ολυμπιακός και των προσώπων που αποτελούν το στενό πυρήνα της διοίκησής της σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη, σύμφωνα με την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης, η οποία αποτελεί τον ιστορικότερο φορέα μεταξύ των Ποντίων σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, η Εύξεινος Λέσχη καταδικάζει απερίφραστα και αποδοκιμάζει με οργή και αγανάκτηση τις συγκεκριμένες αναφορές, υποστηρίζει ότι έχουν προφανές και εξόφθαλμο ρατσιστικό ύφος και σημειώνει ότι ο Ιβάν Σαββίδης αγωνίζεται διαρκώς για τη στήριξη των διαχρονικών αιτημάτων του οργανωμένου ποντιακού χώρου και κυρίως για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης είναι η εξής: «Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα και αποδοκιμάζει με οργή και αγανάκτηση τις πρόσφατες αναφορές της ΠΑΕ Ολυμπιακός και των προσώπων, που αποτελούν το στενό πυρήνα της διοίκησής της σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη. Οι αναφορές αυτές, πέραν του ότι ελέγχονται ως προς το προφανές και εξόφθαλμο ρατσιστικό τους ύφος, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον ίδιο τον Ελληνικό Πολιτισμό και με τις θεμελιώδεις εγγυήσεις του συντάγματός μας για το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου και την κατάργηση των διακρίσεων κάθε είδους.

Οι ίδιες, εξάλλου, αναφορές της ΠΑΕ Ολυμπιακός παραβλέπουν ωμά και προκλητικά την —ανεξαρτήτως υπηκοότητας— Ελληνική, Εθνική και Ποντιακή Καταγωγή του Ιβάν Σαββίδη. Οι ίδιες, τέλος, αναφορές προσβάλλουν βάναυσα τον ίδιο τον Ποντιακό Ελληνισμό, τόσο λόγω της Ποντιακής Καταγωγής του Ιβάν Σαββίδη, όσο και λόγω του διαρκούς αγώνα του για τη στήριξη των διαχρονικών αιτημάτων του οργανωμένου ποντιακού χώρου, κυρίως όμως λόγω του συνεχούς αγώνα του για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η πορεία και προσφορά του Ιβάν Σαββίδη είναι γνωστή. Ματαιοπονούν όσοι επιχειρούν να τον πλήξουν με βρώμικες μεθόδους. Εμείς τον ευχαριστούμε, θα είμαστε πάντα δίπλα του και θα τον στηρίζουμε».

Πηγή: ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.