ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ένωση Ποντίων Πιερίας: Με αισιοδοξία και το 2020
Ένωση Ποντίων Πιερίας: Με αισιοδοξία και το 2020
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
31 Ιαν
0
Σχόλια

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Με αισιοδοξία και το 2020

Μέσα σε γιορτινό κλίμα γεμάτο αισιοδοξία για την νέα χρονιά, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα του εντευκτηρίου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, με την παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου.

Την κοπή ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη πατέρας Δημήτριος.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Παπουτσίδης έκανε αναφορά στις πολυάριθμες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2019, και κυρίως σε αυτές που έγιναν στα πλαίσια των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, από όλα τα τμήματα του συλλόγου.

Τόνισε την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ανασύσταση του Λαογραφικού Μουσείου του συλλόγου, το οποίο αποτελεί κόσμημα του νομού, και πρέπει να ξαναγίνει σημείο αναφοράς στην πόλη της Κατερίνης αλλά και σε ολόκληρο τον Νομό Πιερίας. Τέλος ευχήθηκε σε όλους το 2020 να είναι μια χρονιά ειρηνική, δημιουργική, γεμάτη υγεία και ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους για την στήριξη που παρέχουν στις εκδηλώσεις του συλλόγου καθώς και τα μέλη που απαρτίζουν τα τμήματα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.

Στη συνέχεια το μέλος του Διοικητικού συμβουλίου ο Μίμης Συμεωνίδης έκανε αναφορά στα έθιμα του Πόντου, κατά τη διάρκεια των εορτών και με τη συμμετοχή των παιδιών έγινε το παραδοσιακό «Καλαντίασμα».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Πιερίας Μπέτυ Σκούφα, Σάββας Χιονίδης καθώς και η εκπρόσωπος της Άννας Μάνης Παπαδημητρίου, η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Κατερίνης ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριακίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Φάνης Τερζόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, καθώς και πολιτευτές του Νομού. Τα φλουριά κέρδισαν ο μικρός Γιάννης Θόμπης, ο Στέλιος Γιελίτσαλης και ο Μπάμπης Φιρινίδης.

Πηγή: eptanews.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.