ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το Κόκκινο Ποτάμι τίμησε με την παρουσία του, την εκδήλωση της Ευξείνου λέσχης Ποντίων Νάουσας
Το Κόκκινο Ποτάμι τίμησε με την παρουσία του, την εκδήλωση της Ευξείνου λέσχης Ποντίων Νάουσας
24 Ιαν
0
Σχόλια

Το Κόκκινο Ποτάμι τίμησε με την παρουσία του, την εκδήλωση της Ευξείνου λέσχης Ποντίων Νάουσας

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων της Νάουσας με την αρωγή της περιφέρειας, διοργάνωσε μια μοναδική εκδήλωση με θέμα την Γενοκτονία των Ποντίων στον πολυχώρο πολιτισμού Χρήστος Λαναράς, στην ηρωική πόλη. Ο πρόεδρος της Λέσχης Φώτης Φανιάδης και τα μέλη της, φρόντισαν ώστε όλα να είναι άψογα οργανωμένα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου, που τίμησαν με την παρουσία τους την προσπάθεια που γίνεται, ώστε να καταστεί πραγματικότητα κάποια στιγμή, η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιπεριφερειάρχης Καλαϊτζίδης, ο οποίος εξήρε το έργο της λέσχης και τόνισε την αναγκαιότητα της αναγνώρισης της γενοκτονίας, ο αστυνομικός διευθυντής Ημαθίας, Διονύσης Κούγκας, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, ο μητροπολίτης δια του εκπροσώπου του, μιας και ο ίδιος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ασθένειας.

Η έκπληξη, ήταν η παρουσία του σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη και των ηθοποιών Γιάννη Παπαζήση και Αναστασίας Παντούση, που βρέθηκαν στο πάνελ, λόγω της σειράς, το Κόκκινο Ποτάμι, που αναφέρεται ακριβώς στην γενοκτονία.

Όλοι οι ομιλητές, τόνισαν την σημασία του έργου, μιας και η ιστορία στα ελληνικά σχολεία δεν διδάσκει την γενοκτονία κι έτσι είναι ευκαιρία οι νεότεροι μέσα από την μικρή οθόνη, να πάρουν μια γεύση από την δύσκολη περίοδο, που βίωσαν οι πρόγονοι μας.

Δεν ήταν λίγοι και οι επώνυμοι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, αφού διακρίναμε την Καρατζιούλα, πολιτευτή της ΝΔ, τον Αλέξανδρο Καλαϊτζίδη, πρόεδρο της νεολαίας ΝΔ του νομού Ημαθίας, τον Στέφανο Γκιουρτζή με την εκπαιδευτικό σύζυγό του, Μελίνα, τον περιφερειακό σύμβουλο Απόστολο Νεστορόπουλο και πολλούς άλλους.

Πηγή: anepikairos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.