ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Γλεντάρα Νεολαίας» με όλη την σημασία της λέξης από την «Μαύρη Θάλασσα» Ν. Σμύρνης (φώτο, βίντεο)
«Γλεντάρα Νεολαίας» με όλη την σημασία της λέξης από την «Μαύρη Θάλασσα» Ν. Σμύρνης (φώτο, βίντεο)
(Φωτ.: Μαρία Λέμπεντεβα)
22 Ιαν
0
Σχόλια

«Γλεντάρα Νεολαίας» με όλη την σημασία της λέξης από την «Μαύρη Θάλασσα» Ν. Σμύρνης (φώτο, βίντεο)

Το είπαν και το εννοούσαν!!! «Γλεντάρα Νεολαίας» είχαν γράψει στην αφίσα και έδειξαν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους με το αποτέλεσμα να είναι εκκωφαντικό….

Η νεολαία της Ένωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης-Δάφνης-Αγίου Δημητρίου «Η Μαύρη Θάλασσα» απέδειξε γι’ άλλη μια φορά πόσο ενεργή είναι και πόση δίψα έχει για την παράδοση των προγόνων της. Για τρίτη χρονιά διοργάνωσε το γλέντι νεολαίας της Ένωσης και ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρονιά. Κάθε χρόνο και καλύτερα δηλαδή.

Η γραμματέας της Ένωσης Έλενα Τσιμαχίδου καλωσορίζει τον κόσμο που ήρθε (φωτ.: Μαρία Λέμπεντεβα)

Οι φίλοι και τα μέλη της Ένωσης το έχουν καταλάβει πλέον και φέτος έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πόσο πολύ πιστεύουν σε αυτά τα παιδιά ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο στην προσέλευση. Περισσότερα από 350 άτομα έδωσαν έμπρακτα την στήριξή τους την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου ενιαίου λυκείου Αγ. Δημητρίου και η Νεολαία τους αντάμειψε με το παραπάνω.

20 εθελοντές από τις χορευτικές ομάδες της Ένωσης εξυπηρετούσαν τον κόσμο (φωτ.: Μαρία Λέμπεντεβα)

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η γραμματέας της Ένωσης, Έλενα Τσιμαχίδου η οποία αφού καλωσόρισε κι ευχαρίστησε όλους όσους ήρθαν, έκανε ειδική μνεία στον δήμο του Αγίου Δημητρίου και τον ΟΠΑΠ οι οποίοι βοήθησαν να στηθούν οι γερές βάσεις για την #γλεντάρα2020 (όπως ονομάστηκε από την Ένωση) καθώς παραχώρησαν τον χώρο, την σκηνή, τους τάπητες (για την προστασία του παρκέ) και τις καρέκλες. Ύστερα χωρίς καθόλου αναμονή έδωσε το έναυσμα για το γλέντι μέχρι πρωϊας.

Τον χορό έσειραν πρώτοι τα χάταλα της Ένωσης με τους υπόλοιπους να ακολουθούν.

Πρώτοι ανέβηκαν οι Led Seftelin οι οποίοι μετέδωσαν την απίστευτη ενέργειά τους στον κόσμο και με το πρόγραμμα που εκτέλεσαν, κατάφεραν να ξεσηκώσουν τον κόσμο από την πρώτη κιόλας ώρα. Στην συνέχεια ήταν η ώρα του Γιάννη Ταϊλαχίδη να παρουσιάσει το πρόγραμμά του με την συνοδεία του Γιάννη Καζαντζίδη στη λύρα, του Γιώργου Σαρσαρίδη στο νταούλι και του Γιώργου Ιωσηφίδη στα πλήκτρα όπου και συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό.

Μετά το τέλος του προγράμματος αυτού, τον λόγο πήρε η πρόεδρος της Ένωσης Ράνια Χρυσοχοΐδου η οποία κάλεσε στην σκηνή τον ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την «Γλεντάρα» της Νεολαίας για να πει δυο λόγια. Εκείνος αναφερόμενος στην παρουσία του στην επιτυχημένη σειρά του Open TV Το Κόκκινο Ποτάμι μεταξύ άλλων είπε: «μην βλέπετε στην σειρά τον Τάκη Βαμβακίδη σαν έναν ακόμη ηθοποιό… Εγώ προσπαθώ να μετάφερω αυτά που μου διηγήθηκαν οι παππούδες ότι τα τραβήξανε και ότι τα πάθανε, δεν είναι εύκολο να τα ερμηνεύσεις. Σε αυτή την σειρά δεν υπάρχει ηθοποιός, υπάρχεις εσύ, ο πατέρας σου, οι παππούδες μας. Αυτό να ξέρετε» και κατέληξε λέγοντας ότι «σε κάθε γύρισμα κλαίω και νιώθω υπερήφανος αλλά σήμερα εδώ δεν ήρθα σαν ηθοποιός και ούτε για να κλάψουμε αλλά για να γλεντήσουμε όλοι μαζί».

Ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης τίμησε με την παρουσία του την #γλεντάρα2020 (φωτ.: Μαρία Λέμπεντεβα)

Ύστερα ήταν η ώρα για το λαϊκό πρόγραμμα. Ο Γιώργος Τσαπάς και το επιτελείο του έδωσαν την δική τους ξεχωριστή νότα στην βραδιά μέσα από γνωστά λαϊκά τραγούδια με τον κόσμο να συρρέει και να γεμίζει την πίστα με τον ίδιο παλμό που γέμιζε και με το ποντιακό πρόγραμμα. Στην συνέχεια ήταν η ώρα του Ανέστη Ιωακειμίδη να ανέβει στην σκηνή και να συνεχίσει το γλέντι αμείωτο μέχρι το πρωί.

Χαρακτηριστικό του κεφιού που επικρατούσε είναι ότι «επέτρεψαν» στους καλλιτέχνες να κατέβουν από την σκηνή στις 06:00 (!!!) το πρωί.

Δεν θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια ατμόσφαιρα και το εθιμοτυπικό με το τσίπουρο όταν πήρε στα χέρια του το αγγείο ο Χριστόφορος Κοσμίδης με μια μικρή διαφορά…… δεν είχε μείνει τσίπουρο ούτε για δείγμα(!!!). Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να πτοήσει κανέναν καθώς την θέση του τσίπουρου πήρε η βότκα. Έτσι λοιπόν στην πίστα έκαναν την εμφάνισή τους δυο μπουκάλια βότκα τα οποία γύριζαν μέσα στους κύκλους.

Ήταν μια «Γλεντάρα» που σίγουρα έθεσε αρκετά ψηλά τον πήχη για το τι πρέπει να περιμένουμε του χρόνου από την νεολαία της «Μαύρης Θάλασσας».

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων Χρήστος Δημόπουλος, ο Σύλλογος Κρητών Αγίου Δημητρίου και εκπρόσωποι ποντιακών συλλόγων.

Κείμενο, βίντεο: Πέτρος Παναγιωτόπουλος
Φωτογραφίες: Μαρία Λέμπεντεβα

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.