ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο ΣΠοΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας στο «Κόκκινο Ποτάμι» (φωτο)
Ο ΣΠοΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας στο «Κόκκινο Ποτάμι» (φωτο)
(Φωτ.: Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας)
20 Ιαν
0
Σχόλια

Ο ΣΠοΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας στο «Κόκκινο Ποτάμι» (φωτο)

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας συμμετείχε στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς το Κόκκινο Ποτάμι, στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας στις 13 και 14 Ιανουαρίου 2020 με την συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας και της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.

Ο γραφικός παραδοσιακός οικισμός του Παλαιού Παντελεήμονα μετατράπηκε στην Αμισό του Πόντου, απ’ όπου εκτοπίστηκαν οι κάτοικοί του και όπου επέστρεψαν, μετά την ήττα των Τούρκων από τους Ρώσους στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Σκηνές άκρως συγκινητικές και γεμάτες ανάμικτα συναισθήματα, καθώς τα μέλη των συλλόγων που συμμετείχαν κλήθηκαν να ερμηνεύσουν ρόλους των Ποντίων εκτοπισμένων, αλλά και Τούρκων «τσανταρμάδων» που τους συνόδευαν στο ταξίδι στο άγνωστο.

Πρωταγωνιστές, βοηθητικοί ηθοποιοί, τηλεοπτικό συνεργείο, υπεύθυνοι παραγωγής, βοηθοί σκηνοθέτη, ενδυματολόγοι και σκηνογράφοι έκαναν μια δυνατή ομάδα, η οποία υπό την καθοδήγηση του Μανούσου Μανουσάκη έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μετά το πέρας των γυρισμάτων στήθηκε στην πλατεία του χωριού ένα αυθόρμητο, και πηγαίο σε διάθεση γλέντι υπό τους ήχους της λύρας και του νταουλιού.

Στα γυρίσματα παραβρέθηκε και ο συγγραφέας του βιβλίου Κόκκινο Ποτάμι Χάρης Τσιρκινίδης, στο οποίο είναι βασισμένο το σενάριο της ομώνυμης σειράς. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του ΣΠοΣ Κατσίδης Ευστάθιος ,ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Παπουτσίδης Κωνσταντίνος και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.