Συνάντηση της Ένωσης Ποντίων Πιερίας με τον δήμαρχο Κατερίνης
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
14 Ιαν
0
Σχόλια

Συνάντηση της Ένωσης Ποντίων Πιερίας με τον δήμαρχο Κατερίνης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας (ΕΠΠ), πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου όπου ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Παπουτσίδης παρουσίασε την ιστορική διαδρομή αλλά και τις πλούσιες δραστηριότητες της ΈΠΠ.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του αναπληρωτή δημάρχου αντιδήμαρχου Γιώργου Νταντάμη, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Φάνη Τερζόπουλου και του αντιδημάρχου Γιώργου Κυριακίδη.

Το ΔΣ ενημέρωσε επίσης για το σημαντικό έργο που επιτελεί διαχρονικά η Ένωση μέσα από τα πολυάριθμα τμήματα του ως γνήσιος θεματοφύλακας της ιστορίας και του πολιτισμού του Ποντιακού Ελληνισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει το ΔΣ ώστε να ανασυσταθεί το λαογραφικό μουσείο του συλλόγου και ζήτησε την έμπρακτη στήριξη από την δημοτική αρχή μιας και όπως ανέφερε το λαογραφικό μουσείο ήταν και πρέπει να ξαναγίνει σημείο αναφοράς της πόλης αλλά και ολοκλήρου του νομού και ότι η επαναλειτουργία του εκτός από την προβολή της ανεκτίμητης πολιτιστικής κληρονομιάς θα δώσει πνοή στην επισκεψιμότητα της πόλης ως μοναδικός χώρος πολιτισμού.

Ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος από την πλευρά του δήλωσε στα μέλη του ΔΣ την αμέριστη υποστήριξη στο σπουδαίο έργο που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια και διαβεβαίωσε πως ο δήμος Κατερίνης θα συνεργαστεί με τη διοίκηση προκειμένου το λαογραφικό μουσείο της Ένωσης να αποτελέσει και πάλι τόπο συνάντησης της ιστορίας και της παράδοσης του Ποντιακού Ελληνισμού. Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα για καλή συνεργασία με μοναδικό στόχο την διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με θεματικές εκδηλώσεις που θα έχουν αναφορά στον Πόντο.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.