ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Φαγητό, χρήματα και εθελοντική βοήθεια από τον «Ποντοξενιτέα» στους πυρόπληκτους του Balmoral
Φαγητό, χρήματα και εθελοντική βοήθεια από τον «Ποντοξενιτέα» στους πυρόπληκτους του Balmoral
(Φώτ.: Μαρία Άνθονυ)
13 Ιαν
0
Σχόλια

Φαγητό, χρήματα και εθελοντική βοήθεια από τον «Ποντοξενιτέα» στους πυρόπληκτους του Balmoral

Πιστοί στο χρέος τους προς την ανθρωπότητα, τα μέλη της Ποντιακής Αδελφότητας Νέας Νότιας Ουαλίας «Ο Ποντοξενιτέας», επισκέφτηκαν το Balmoral, μοίρασαν τις κάρτες με χρήματα και ετοίμασαν μεσημεριανό γεύμα για τους πυροσβέστες και τους κατοίκους του χωριού το Σάββατο 11 Ιανουαρίου.

Το Balmoral (ένα προάστιο 120 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ με πληθυσμό περίπου 420 άτομα) αποτεφρώθηκε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου από τις φονικές πυρκαγιές.

Οι εθελοντές επίσης ετοίμασαν δέματα με κουτιά φαγητών, πόσιμο νερό, μπισκότα και φάρμακα για τα μάτια και τον λαιμό. Στρατιώτες παρέλαβαν τα έτοιμα δέματα και τα μοίραζαν στους πυροσβέστες οι οποίοι βρισκόταν στα πύρινα μέτωπα. Κάθε ημέρα —σε δύο βάρδιες— οι εθελοντές προσφέρουν αυτή την κρίσιμη υπηρεσία. Όποιος μπορεί να προσφέρει 1-2 ώρες εθελοντικής υπηρεσίας δεν έχει παρά να επικοινωνήσει με την Επαρχιακή Πυροσβεστική Υπηρεσία (Rural Fire Service). Μεταξύ των εθελοντών μαγείρων το πρωί των Χριστουγέννων στο Hawkesbury ήταν η πολιτειακή πρωθυπουργός Gladys Berejiklian, ο αρμοστής της Επαρχιακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Νοτίου Ουαλίας Shane Fitzsimmons και η πρόεδρος του «Ποντοξενιτέα» Μαρία Άνθονυ.

Ο έρανος του «Ποντοξενιτέα» υπέρ των πυρόπληκτων ξεκίνησε πριν από τα Χριστούγεννα με την δωρεά $600 στην Επαρχιακή Πυροσβεστική Υπηρεσία (Rural Fire Service) και την προσφορά άνω των 100 Χριστουγεννιάτικων δώρων προς τις οικογένειες των πυροσβεστών της Επαρχιακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή Hawkesbury (στα βορειοδυτικά του Σίδνεϊ). Ο Σύλλογος είχε καλέσει όλους να συμβάλουν στον έρανο υπέρ των πυρόπληκτων της περιοχής Balmoral. Οι ομογενείς καλούνταν να δωρίσουν κάρτες με χρηματικά ποσά (Woolworths, Coles and Fuel gift cards), τα οποία θα βοηθούσαν τους κατοίκους της περιοχής να ξανασταθούν στα πόδια τους αλλά και την οικονομία της περιοχής να σταθεί στα πόδια της.

Πριν από έναν αιώνα, οι αγρότες της Αυστραλίας έστελναν αλεύρι, ρουχισμό και χρήματα στους επιζώντες της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης. Στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έστειλαν τα παιδιά τους να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελλήνων εναντίον των Ναζί. Νοιώθοντας το βάρος της ιστορικής αυτής υποχρέωσης, ο «Ποντοξενιτέας» σήμερα καλεί τα μέλη της αδελφότητας, τους φίλους και όλη την ομογένεια να στηρίξουν τον έρανο υπέρ των πυρόπληκτων της περιοχής Balmoral.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.