ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο «Γύρος Ελευθερίας» του Αιγάλεω θα είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Ο «Γύρος Ελευθερίας» του Αιγάλεω θα είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
(Φωτ.: Ευάγγελος Μπουγιώτης / ΑΠΕ - ΜΠΕ)
22 Οκτ
0
Σχόλια

Ο «Γύρος Ελευθερίας» του Αιγάλεω θα είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 ο δήμος Αιγάλεω και το τμήμα αθλητισμού, συνδιοργανώνουν με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο (ΑΠΣ) «Απόλλων» τον ετήσιο δρομικό γύρο της πόλης με την ονομασία «Γύρος Ελευθερίας» που είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων της έναρξης της τελευταίας φάσης της γενοκτονίας. Ο αγώνας αυτός είναι τιμή στο ύψιστο πανανθρώπινο ιδανικό και στους διαχρονικούς αγώνες του Ελληνικού λαού ενάντια σε κάθε δυνάστη, εισβολέα, κατακτητή. Θα υπάρχουν δύο διαδρομές: η διαδρομή των 10.200μ με ώρα εκκίνησης 10:00 και η διαδρομή των 1.300μ με ώρα έναρξης 10:20.

Ο αγώνας δρόμου αυτός, δεν είναι ο «2ο Αγώνας δρόμου Ποντιακού Ελληνισμού» ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο.

Η διαδρομή θα συμπεριλάβει το ιστορικό κέντρο του Αιγάλεω (πρώτος προσφυγικός συνοικισμός)  θα ακουμπήσει πάνω στο πανάρχαιο ίχνος της Ιεράς Οδού, θα περάσει από τους Ιερούς Ναούς Εσταυρωμένου, Αγίου Σπυρίδωνα, Αγίου Ελεθερίου, Αγίας Τριάδας, από το παλαιό δημαρχείο (νέο πολιτιστικό κέντρο Γιάννης Ρίτσος), το κλειστό γυμναστήριο, το κολυμβητήριο, το αθλητικό κέντρο του Αγίου Ελευθερίου, την πλατεία του Ποντιακού Ελληνισμού (Αγ. Αικατερίνης) , το δημοτικό αθλητικό κέντρο Ορυζομύλων, το πάρκο Λοιμοδών, το δημαρχείο της Πόλης, την πλατεία Παπάγου, το πανεπιστήμιο δυτικης Αθήνας και το άλσος Μπαρουτάδικου.

Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στο τμήμα αθλητισμού δήμου Αιγάλεω (κλειστό γυμναστήριο-οδού Πλαστήρα) ώρες 09:00-12:30 κάθε εργάσιμη ημέρα έως και την Πέμπτη 24 Οκτώβρη και ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής στο εδώ. Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνουν νέες εγγραφές και ο αγώνας είναι δωρεάν προς όλες/όλους τους συμμετέχοντες. Όλοι οι τερματίσαντες και στους δύο αγώνες θα λάβουν αναμνηστικά μετάλλια. Με τις/τους 3 πρώτες/πρώτους της γενικής κατάταξης του αγώνα των 10,2 χλμ θα λάβουν αναμνηστικό κύπελλο. Αναμνηστικό κύπελλο θα λάβει ο πρώτος και η πρώτη στις κατηγορίες αγοριών–κοριτσιών έως και την Τρίτη Δημοτικού (πρώτη κατηγορία) / ως και την Έκτη Δημοτικού (δεύτερη κατηγορία) / ως και την Τρίτη Γυμνασίου (τρίτη κατηγορία).

Το αγώνα συνδιοργανώνουν οι: ΑΠΣ «Απόλλων» δυτικής αττικής, η Ένωση Ποντίων Αιγάλεω, Μουσικοχορευτική και Πνευματική Εστία Ποντίων και Φίλων Αιγάλεω «Ο Καύκασος», Σύλλογος Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες», Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες», Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων και Άρης Αιγάλεω.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.