ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | 5ο Φεστιβάλ Via Egnatia: Tα μετάλλια θα φέρουν το χαρακτηριστικό «G» της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
5ο Φεστιβάλ Via Egnatia:  Tα μετάλλια θα φέρουν το χαρακτηριστικό «G» της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
06 Οκτ
0
Σχόλια

5ο Φεστιβάλ Via Egnatia: Tα μετάλλια θα φέρουν το χαρακτηριστικό «G» της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Tα μετάλλια στον αγώνα δρόμου του 5ου Φεστιβάλ Via Egnatia, θα φέρουν το χαρακτηριστικό λογότυπο «G» της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ο αγώνας δρόμου θα γίνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου με αφετηρία την Μαρολεύκη και τερματισμό το Καλαμπάκι, όπου θα γίνει και η τελετή επίδοσης των βραβείων–μεταλλίων.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Με στόχο την ανάδειξη του «τριγώνου» Δράμα –Αμφίπολη- Φίλιπποι πραγματοποιείται φέτος το Φεστιβάλ Via Egnatia το οποίο εμπνεύστηκε ο αείμνηστος ΓΓ της ΠΑΜΘ Γ. Παυλίδης και ξεκίνησε από τον Έβρο πριν 4 χρόνια. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης μία ημέρα πριν τον δρόμο των 10.00 μέτρων την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου η αντιπεριφέρεια Δράμας οργανώνει εκδήλωση–ομιλία με την γνωστή και καταξιωμένη αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη. Η ομιλία με θέμα «Μνημειακό Ταφικό Συγκρότημα Τύμβου Καστά Αμφίπολης» θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας στις 18:30 και θα ολοκληρωθεί μουσικά με το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής του Μανώλη Παργεντάκη.

Πηγή: dramini.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.