ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αποδέχτηκε πρόταση μνημοσύνης της Γενοκτονίας των Ποντίων
Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αποδέχτηκε πρόταση μνημοσύνης της Γενοκτονίας των Ποντίων
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
16 Οκτ
0
Σχόλια

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αποδέχτηκε πρόταση μνημοσύνης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Πρόταση για την αναγνώριση εκ’ μέρους του αλεξανδρινού θρόνου, της Γενοκτονίας των Ποντίων, μέσω της οποίας οι Ελληνικές κοινότητες ανά τις μητροπόλεις της Αφρικής, «θα αναθυμούνται ευχαριστιακά και θα μνημονεύουν επ’ εκκλησίαις την φρικτή αυτή εμπειρία του Ελληνισμού του Πόντου» έκανε πριν από λίγες ημέρες στις εργασίες της ιεράς συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ζάμπιας Ιωάννης Τσαφταρίδης προς τον πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄ και τους περί αυτόν ιεράρχες

Μετά από διαλογική συζήτηση, η πρόταση έγινε δεκτή και στο εξής οι γενοκτονημένοι Έλληνες βρίσκονται στην ιστορική–συλλογική μνήμη τού δευτερόθρονου Πατριαρχείου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο μητροπολίτης Ζάμπιας Ιωάννης Τσαφταρίδης με καταγωγή από την Σεβάστεια του Πόντου προχώρησε στην συγκεκριμένη πρόταση, τόσο λόγο της καταγωγής του όσο όμως και με αφορμή την συμπλήρωση εκατό χρόνων από την έναρξη της δεύτερης και ποιο αιματηρής φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Διαβάστε ολόκληρη την πρόταση του μητροπολίτης Ζάμπιας εδώ.

Πηγή: nyxthimeron.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.