ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Πατρίδα μ' τ' ορμανόπα σου» σε διασκευή του Γιώργου Παπαδόπουλου (βίντεο)
«Πατρίδα μ’ τ’ ορμανόπα σου» σε διασκευή του Γιώργου Παπαδόπουλου (βίντεο)
05 Οκτ
0
Σχόλια

«Πατρίδα μ’ τ’ ορμανόπα σου» σε διασκευή του Γιώργου Παπαδόπουλου (βίντεο)

Μια διασκευή του τραγουδιού «Πατρίδα μ’ τ’ ορμανόπα σου», σε μια ξεχωριστή συνεργασία με νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες παρουσίασε με΄σω του διαδικτύου ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ χρησιμοποιήθηκε χώμα από τον Πόντο και «τη Πανα’ίας τα δάκρυα» (αμάραντα) από τις Ποντιακές Άλπεις.

Ένα τραγούδι-ύμνος, το οποίο εκτέλεσε για πρώτη φορά ο Στάθης Νικολαΐδης σε μουσική του Θανάση Τσολερίδη, που αυτή τη φορά οι φωνές των (κατά σειρά ερμηνείας) Γιάννη Μιχαηλίδη, Γιάννη Ταϊλαχίδη και Μπάμπη Καστρινόπουλου έρχονται να ταξιδέψουν όλους όσους ακούσουν το τραγούδι στη γη του Πόντου, με τα απέραντα καταπράσινα παρθένα δάση και τα πολλά τρεχούμενα νερά. Η μοναδική ερμηνεία του τραγουδιού από τον κάθε καλλιτέχνη, με συναίσθημα και συνάμα με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του, το κάνουν και ζωντανεύει κυριολεκτικά.

Τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ έγιναν στην περιοχή Μόλα της Πάρνηθας και συγκεκριμένα στον περιβάλλοντα χώρο του ναού των Αγίων Πέτρου και Παύλου, καθότι το σημείο αυτό, πλησίον της Αθήνας, έχει αρκετά χαρακτηριστικά της φυσικής χλωρίδας και της γεωμορφίας του Πόντου. Η διασκευή αυτή είναι μια κατάθεση ψυχής, την οποία διόλου τυχαία παρουσίασε φέτος ο Γιώργος Παπαδόπουλος, καθότι συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη της δεύτερης και σκληρότερης φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων.

Συντελεστές: διασκευή, μουσική επιμέλεια, ενορχήστρωση: Γιώργος Παπαδόπουλος, τραγούδι: Μπάμπης Καστρινόπουλος, Γιάννης Μιχαηλίδης, Γιάννης Ταϊλαχίδης, ποντιακή λύρα: Γιώργος Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Μπουρμίστρωβ, νέι: Χάρης Παπαδόπουλος, κιθάρα: Χάρης Καφέτσης, νταούλι: Παύλος Σταματίδης, κρουστά: Φίλιππος Πουρπουτίδης, κόντρα μπάσο – Pad: Στέλιος Βασιλειάδης, σκηνοθεσία βίντεο κλιπ: Βασίλης Καρυοφυλλίδης, εικονολήπτες: Νεκτάριος Σουγλέρης, Κώστας Καμενίδης, Βασίλης Καρυοφυλλίδης, επεξεργασία βίντεο: Κώστας Καμενίδης, mix – προγραμματισμός: Λευτέρης Καμενίδης
και master: Κώστας Φουλίδης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.