ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με αισιόδοξα μηνύματα και στόχους, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας—Κορυδαλλού
Με αισιόδοξα μηνύματα και στόχους, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας—Κορυδαλλού
(Φωτ.: Ελένη Καπακλή)
26 Σεπ
0
Σχόλια

Με αισιόδοξα μηνύματα και στόχους, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας—Κορυδαλλού

Με αισιόδοξα μηνύματα και πολλούς στόχους για την νέα σεζόν, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός και η εναρκτήρια πρόβα της φετινής χορευτικής σεζόν, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας—Κορυδαλλού.

Ο μητροπολίτης Νίκαιας, δια του εκπροσώπου του, πατέρα Αθανάσιου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Νίκαιας, ευλόγησε τους χορευτές, τα μέλη της διοίκησης, και τον χοροδιδάσκαλο.

«Θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον πατέρα Αθανάσιο, ο οποίος δεν στάθηκε αποκλειστικά στο να ευλογήσει και να μεταφέρει το μήνυμα του μητροπολίτη για μια καλή χορευτική χρονιά, αλλά συγκίνησε όλους με τις ιδιαίτερες αναφορές στην ζωή, την δράση και την προσφορά του μητροπολίτη Χαλδίας του Πόντου Γερβάσιου Γρεβενών και του Πόντιου αρχιμανδρίτη Πανάρετου Τοπαλίδη» αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης. «Αφού ευλόγησε όλους αποχώρησε σε κλίμα συγκίνησης από τον Σύλλογό μας με την υπόσχεση να υπάρξει μελλοντική συνεργασία μεταξύ του κατηχητικού σχολείου του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και του Συλλόγου μας» συνεχίζει η ανακοίνωση. Αμέσως μετά ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα–προσφορά του Συλλόγου.

Στην συνέχεια η γενική γραμματέας της Ένωσης Άρτεμις Πολυχρονιάδου ενημέρωσε για την πρόθεση του Συλλόγου να πραγματοποιήσει στο άμεσο μέλλον βραδιά ποντιακής ποίησης, ομιλίες για θέματα που άπτονται του ποντιακού θέματος αλλά και μη, καθώς και ημερίδα ενημέρωσης για τον εθελοντισμό και την αιμοδοσία. Όσον αφορά τα παραπάνω θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις στο μέλλον. Μαζί με τον χοροδιδάσκαλο της ‘Ένωσης Σιδηρόπουλο Στέφανο (όπου είναι και ένας εκ των συντονιστών χοροδιδασκάλων) ενημέρωσαν τους χορευτές για τις σχετικές λεπτομέρειες όσον αφορά το 15ο Παμποντιακό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη και θα είναι αφιερωμένο στην 100η επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε η πρόεδρος Όλγα Πολυχρονιάδου η οποία υπενθύμισε την «Ποντιακή Βραδιά» της ερχόμενης εβδομάδας στα μέλη του χορευτικού, τα οποία αγκάλιασαν με ζέση την προσπάθεια του διοικητικού συμβουλίου. Τέλος ο β’ αντιπρόεδρος Θοδωρής Μακρίδης μοιράστηκε με τα μέλη του χορευτικού την πρόθεση του Συλλόγου να λειτουργήσει τμήμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου, ποντιακής λύρας αλλά και ποντιακής λαογραφίας στην Ένωσή εάν και εφόσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρων. «Οι προσδοκίες είναι υψηλές για την νέα διοίκηση το ίδιο και οι στόχοι της. Όλα τα μέλη του ΔΣ θα προσπαθήσουν για το καλύτερο στον Σύλλογο» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.