ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ξεκινάνε οι ετοιμασίες για την εμφάνιση του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων στο 15ο Πανελλαδικό φεστιβάλ Ποντιακών χορών
Ξεκινάνε οι ετοιμασίες για την εμφάνιση του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων στο 15ο Πανελλαδικό φεστιβάλ Ποντιακών χορών
Στιγμιότυπο από το χορό τρυγόνα
09 Σεπ
0
Σχόλια

Ξεκινάνε οι ετοιμασίες για την εμφάνιση του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων στο 15ο Πανελλαδικό φεστιβάλ Ποντιακών χορών

Ξεκινάνε πυρετωδώς οι προετοιμασίας για την εμφάνιση του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) στο 15ο Πανελλαδικό φεστιβάλ Ποντιακών χορών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στην Θεσσαλονίκη και θα είναι αφιερωμένο στην εκατονταετία από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Συντονιστές χοροδιδάσκαλοι του ΣΠΟΣ θα είναι ο Στέφανος Σιδηρόπουλος και η Σοφία Σαββίδου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από συνάντηση των χοροδιδασκάλων του Συνδέσμου που έγινε την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, στον Σύλλογο Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» έπειτα από κάλεσμα του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων. Όσον αφορά τον σέρρα χορό συντονιστής ορίστηκε από την αρμόδια επιτροπή της ΠΟΕ ο Όμηρος Παχατουρίδης. Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, στον Σύλλογο Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος» έγινε μια ακόμη συνάντηση αυτή την φορά των μουσικών του Συνδέσμου —έπειτα και πάλι από κάλεσμα του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων— με  σκοπό να οριστούν οι μουσικοί που θα συνοδεύσουν τον ΣΠΟΣ.

Εκεί αποφασίστηκε ότι τον γενικό συντονισμό θα έχουν οι λυράρηδες Γιάννης και Κώστας Φωτιάδης και Γιώργος Παπαδόπουλος ενώ μαζί τους θα συμμετέχουν και οι μουσικοί: Αλέξανδρος και Άκης Κοπαλάς, Γιάννης Ταιλαχίδης και Φώτης Κοζυράκης στο τραγούδι, Αλέξανδρος Μιμίδης και Χάρης Παπαδόπουλος στα πνευστά, Παύλος Φωτιάδης στο λαούτο, Νώντας Κυργιάκης, Παύλος Σταματίδης, Γιώργος Σαρσαρίδης, και Κώστας Γεωργιάδης στα νταούλια. Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr οι πρόβες των χορευτών θα πραγματοποιηθούν τις Κυριακές 22/09, 29/09 και 06/10 από τις 10:30 μέχρι και τις 13:00 στο Κλειστό γυμναστήριο Ασπροπύργου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.