ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Νέο χρυσό για την Πόντια τζουντόκα Ελισάβετ Τελτσίδου — Δίνει μάχη για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς
Νέο χρυσό για την Πόντια τζουντόκα Ελισάβετ Τελτσίδου — Δίνει μάχη για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς
(Φωτ.: fosonline.gr)
22 Σεπ
0
Σχόλια

Νέο χρυσό για την Πόντια τζουντόκα Ελισάβετ Τελτσίδου — Δίνει μάχη για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς

Η Πόντια τζουντόκα Ελισάβετ Τελτσίδου, για τέταρτη φορά μέσα στη χρονιά και για δεύτερη μετά από σχεδόν 5,5 μήνες, βρέθηκε στην κορυφή ενός Grand Prix, συλλέγοντας, νέους, πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να είναι παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Μόνο δέος και υπερηφάνεια θα μπορούσα να νιώθω που κατάφερα να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος της χώρας μου στη Τασκένδη , ένα μέρος κοντινό στα μέρει εκείνα όπου γεννήθηκαν οι γονείς των περισσότερων Ελλήνων του Πόντου, όπως και οι γονείς μου» δήλωσε στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr η Ελισάβετ Τελτσίδου

«Είμαι πολύ χαρούμενη που η μεγάλη προσπάθεια κ ο κόπος που έχω καταβάλει ανταμείβεται, ειδικά τώρα που είναι σημαντική χρόνια πριν την Ολυμπιάδα» συμπλήρωσε.

Ενώ όσον αφορά τον συμβολισμό αυτής της επιτυχίας που συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξης της δεύτερης και ποιο αιματηρής φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου η Τελτσίδου δήλωσε: «ναι, εκατό χρόνια, ένας αιώνας από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Σίγουρα παραπάνω υπερηφάνεια μια τέτοια χρόνια όταν ακούγεται ο εθνικός ύμνος της χώρας μας σε τέτοια εδάφη όπως το πρώτο μου χρυσό της χρονιάς στην Τουρκία».

Η 23χρονη τζουντόκα, Νο-16 στην Ολυμπιακή κατάταξη, με… ράλι νικών (σ.σ. συνολικά τέσσερις), πανηγύρισε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της καριέρας της σε Grand Prix, μετά από αυτό που πήρε τον περασμένο Απρίλιο στην Αττάλεια της Τουρκίας. Επικράτησε της Σλοβένας Πόγκατσνικ και της Κούγκλαν από την Αυστραλία, ενώ προκρίθηκε στον τελικό μετά την εντυπωσιακή νίκη επί της Γιάγκερ από την Ολλανδία. Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, η Ελληνίδα τζουντόκα, έστω κι αγωνιζόταν απέναντι σε ένα εχθρικό κοινό, αφού κλήθηκε αντιμετωπίσει την εκπρόσωπο της οικοδέσποινας χώρας, την Ματνιγιάζοβα από το Ουζμπεκιστάν, δεν αντιμετώπισε τον παραμικρό κίνδυνο. Με δύο waza-ari πήρε τη νίκη και την πρωτιά, που θα της δώσει νέα ώθηση στην Ολυμπιακή κατάταξη.

Είναι γεγονός πάντως ότι με τη θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή, η Ολυμπιακή πρόκριση φαίνεται να είναι σίγουρη, όμως όπως φάνηκε και στο Grand Prix της Τασκένδης, η Τελτσίδου δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. Με το μετάλλιο στην Τασκένδη, η Τελτσίδου έφτασε τα πέντε συνολικά σε Grand Prix, τέσσερα εκ των οποίων τα έχει κατακτήσει μέσα στο 2019, αφού ήταν 3η τόσο στην Βουδαπέστη πριν από δύο μήνες, όσο και στο Μαρακές τον περασμένο Μάρτιο. Συνολικά η Ελλάδα έχει —πλέον— 23 μετάλλια στη συγκεκριμένη διοργάνωση, με την Τελτσίδου να είναι η μοναδική εκπρόσωπός της που έχει δύο χρυσά στη συλλογή της.

Θοδωρής Μακρίδης με πληροφορίες  fightsports.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.