ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από την ρυθμική γυμναστική
Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από την ρυθμική γυμναστική
07 Ιούλ
0
Σχόλια

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από την ρυθμική γυμναστική

Την ανάδειξη τη Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διάλεξε για φέτος η Επίλεκτη Ομάδας Ρυθμικής και Ενόργανης της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα του δήμου Παλλήνης. Κάθε χρόνο η ομάδα επιλέγει ένα θέμα που σχετίζεται με την Ελληνική ιστορία και παράδοση. Πέρσι το θέμα ήταν η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα το οποίο παρουσιάστηκε και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό EGO Asrto Gym 2018 όπου κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το χρυσό μετάλλιο.

Η ομάδα αποτελείται από 43 κορίτσια ηλικίας από 7-16 ετών και προπονητές της είναι ο Κωνσταντίνος Τόγιας και η Μαρία Γεροντίδου.

Το φετινό θέμα επιλέχθηκε πρώτον με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από την έναρξη της δεύτερης και ποιο αιματηρής φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντιου και δεύτερων λόγω καταγωγής της μίας εκ των δύο προπονητών, Μαρίας Γεροντίδου. Το εν λόγω πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο EGO Astro Gym Festival 2019 την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Κατά την είσοδο της ομάδας ακούστηκε από τα ηχεία το εξής:
«Πόντος, αλησμόνιτη Πατρίδα. Αγαπημένα και αγία χώματα που βάφτηκαν με αίμα αθώων ανθρώπων. Βροντάμε το νταούλι για ένα ηχηρό όχι στη βαρβαρότητα των λαών, ενώ ο κεμεντζές μας, θα ταξιδέψει σε κάθε άκρη της γης τις ηθικές αξίες του πολιτισμού μας. Ως δημοτική ενότητα Γέρακα, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, θα χαράξουμε τον πυρρίχιο δρόμο για διεθνή αναγνώριση. 353.000 ψυχές αναμένουν δικαίωση. Είναι χρέος μας και θα το πετύχουμε όλοι μαζί στο ταξίδι της φλόγας. Ο Πόντος ζει».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.