ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ευχαριστήριο μήνυμα της ΠΟΕ για την παράσταση του Παύλου Κουρτίδη «Γενοκτονία» στα «Αισχύλεια 2019»
Ευχαριστήριο μήνυμα της ΠΟΕ για την παράσταση του Παύλου Κουρτίδη «Γενοκτονία» στα «Αισχύλεια 2019»
(Φωτ.: Μελίνα Ζαχαράκη)
20 Σεπ
0
Σχόλια

Ευχαριστήριο μήνυμα της ΠΟΕ για την παράσταση του Παύλου Κουρτίδη «Γενοκτονία» στα «Αισχύλεια 2019»

Ευχαριστήριο δελτίο Τύπου εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) σχετικά με την παρουσίαση της παράστασης του Παύλου Κουρτίδη  «Γενοκτονία», σήμερα παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας στο πλαίσιο του πολιτιστικού φεστιβάλ «Αισχύλεια 2019». Πρόκειται για μία παράσταση σύγχρονου χορού, ύμνο όσων βασανίστηκαν και όσων επέζησαν της πιο βάρβαρης απόπειρας εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού.

Η παράσταση είναι βασισμένη σε ιστορικά ντοκουμέντα της περιόδου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Η ΠΟΕ ευχαριστεί θερμά των πρώην δήμαρχο Ελευσίνας Τσουκαλά Γεώργιο, τον Μουρατίδη Νικόλαο πρώην δημοτικό σύμβουλο του δήμου Ελευσίνας, την πρώην πρόεδρο της ΚΕΔΕ και νυν αντιδήμαρχο Μαρούγκα Κωνσταντίνα, καθώς και το νέο δήμαρχο Ελευσίνας Οικονόμου Αργύριο που αποδέχθηκαν την πρόταση ένταξης της παράστασης “Γενοκτονία” στο πρόγραμμα των φετινών “Αισχυλίων”» αναφέρει η το δελτίο Τύπου.

Τέλος, η ΠΟΕ ευχαριστεί τον Παύλο Κουρτίδη, σκηνοθέτη και χορογράφο της παράστασης, που βρέθηκε συνοδοιπόρος στην προσπάθεια διατράνωσης του αγώνα της διεθνοποίησης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αναδεικνύοντας τα τραγικά συμβάντα της αιματηρής περιόδου και ζωντανεύοντας μνήμες, τιμά τη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξη της τελευταίας βάσης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.