ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το ποντιακό στοιχείο στο επίκεντρο λαογραφικών εκδηλώσεων του δυτικού Σίδνεϊ
Το ποντιακό στοιχείο στο επίκεντρο λαογραφικών εκδηλώσεων του δυτικού Σίδνεϊ
(Φ'ωτ: Παναγιώτης Διαμάντης)
18 Σεπ
0
Σχόλια

Το ποντιακό στοιχείο στο επίκεντρο λαογραφικών εκδηλώσεων του δυτικού Σίδνεϊ

Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν πολύ γεμάτες για την Ποντιακή Αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας «Ο Ποντοξενιτέας». Το χορευτικό συγκρότημα παρουσίασε παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς σε δύο μεγάλες εκδηλώσεις στα δυτικά προάστια του Σίδνεϊ. Ποντιακής Αδελφότητας Νέας Νότιας Ουαλίας «Ο Ποντοξενιτέας» Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο 6ο πανηγύρι «Let’s Go Greek Parramatta» της ενορίας Αγίου Ιωάννου Παρραμάττα και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στο 26ο λαογραφικό φεστιβάλ Ελληνο-Σερβικής Φιλίας στο κοινοτικό κέντρο της Σερβικής Ενορίας Αγίου Στεφάνου Plumpton.

Ο «Ποντοξενιτέας» εκφράζει τις ευχαριστίες του στην ενορία Αγίου Ιωάννου Παρραμάττα και στους διοργανωτές του πανηγυριού για την πρόσκληση συμμετοχής όπως επίσης και στους διοργανωτές του πανορθοδόξου λαογραφικό φεστιβάλ στην Σερβική εκκλησία. «Ήταν τιμή μας να εκπροσωπήσουμε τον ποντιακό ελληνισμό σε δύο κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις» δήλωσε η πρόεδρος του «Ποντοξενιτέα» Μαρία Άνθονυ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ποντοξενιτέα» ευχαριστεί τις χοροδιδασκάλισες Σοφία Καρατάσα και Αλεξάνδρα Παπουλίδου καθώς και όλους τους χορευτές που έκαναν υπερήφανους για άλλη μία φορά όλα τα μέλη του Συλλόγου. «Τέτοιες μουσικοχορευτικές παραστάσεις είναι αποτέλεσμα πολλών ωρών πρόβας και εθελοντικής προσπάθειας. Τα μέλη και οι φίλοι του «Ποντοξενιτέα» εκτιμούν πάρα πολύ όλες τις προσπάθειές τους» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.