ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το Ποντιακό τμήμα του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ Π. Φαλήρου παρουσίασε χορούς στο Ακραίφνιο (φωτο, βίντεο)
Το Ποντιακό τμήμα του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ Π. Φαλήρου παρουσίασε χορούς στο Ακραίφνιο (φωτο, βίντεο)
(Φωτ.: ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ. Π. Φαλήρου)
17 Σεπ
0
Σχόλια

Το Ποντιακό τμήμα του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ Π. Φαλήρου παρουσίασε χορούς στο Ακραίφνιο (φωτο, βίντεο)

Το ποντιακό τμήμα του Ελληνικού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών Παλαιού Φαλήρου, συμμετείχε στις επταήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μορφωτικού Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ακραιφνείς», «Πτώια 2019», την Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία του Ακραίφνιου Βοιωτίας.

Ο Σύλλογος έλαβε μέρος την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων όπου παρουσίασε χρούς του Πόντου υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Γιώργου Κωνστάντη και την συνοδεία των μουσικών: Θοδωρή Παπαδόπουλου στη λύρα, Ορφέα Κοσμίδη στο νταούλι και Αλέξανδρο Μιμίδη στο αγγείο και την φλογέρα.

Τα μέλη του ποντιακού τμήματος του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ. Π. Φαλήρου που χόρεψαν στην εκδήλωση

Το ποντιακό τμήμα του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ., παρουσίασε τους χορούς: τικ’ διπλό, σουρτούγουζους, τικ’ τρομαχτόν, σαρίκουζ καρς, αρματσούκ, τικ’ αργό, εκατίβα σα μπαξέδες, τούρι, ατσααπάτ, σέρρα, τρια τη κότσαρι και κότσαρι.

Πέρα από το ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ., εκείνη την ημέρα έλαβαν επίσης μέρος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Ιωνίας «Μνήμες Παράδοσης και όλατα τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Συλλόγου «Ακραιφνείς». Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες από όλα τα συγκροτήματα.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.