ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ποντιακοί χοροί στην Αντίπαρο για 2η συνεχόμενη χρονιά (φωτο)
Ποντιακοί χοροί στην Αντίπαρο για 2η συνεχόμενη χρονιά (φωτο)
(Φωτ.: Ιωάννα Γούλα)
08 Ιούλ
0
Σχόλια

Ποντιακοί χοροί στην Αντίπαρο για 2η συνεχόμενη χρονιά (φωτο)

Το άρωμα του Πόντου έφεραν στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αντιπάρου «Χοροαρμενίσματα στην Αντίπαρο» ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη» και το ποντιακό τμήμα του Ελληνικού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών (ΕΛΚΕΛΑΜ) Παλαιού Φαλήρου το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου. Για το ποντιακό τμήμα του ΕΛΚΕΛΑΜ ήταν η δεύτερη συνεχόμενη καθώς είχε συμμετάσχει και πέρυσι, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με αποτέλεσμα να είναι από τους πρώτους συλλόγους που επικοινώνησαν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ.

Το ποντιακό τμήμα του ΕΛΚΕΛΑΜ Παλαιού Φαλήρου που συμμετείχε στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών της Αντιπάρου (φωτ.: Ιωάννα Γούλα)

Η «Σινώπη» παρουσίασε το πρόγραμμά της το Σάββατο 15 Ιουνίου όπου την συνόδεψαν ο Αλέξανδρος Μιμίδης στην λύρα και ο Ορφέας Κοσμίδης στο νταούλι. Χοροδιδάσκαλος του χορευτικού είναι η Σοφία Ζουρναντζίδου. Το ΕΛΚΕΛΑΜ Παλαιού Φαλήρου παρουσίασε το πρόγραμμά του τη δεύτερη και τελευταία μέρα του Φεστιβάλ Κυριακή 16 Ιουνίου, ξεσηκώνοντας τον κόσμο που είχε κατακλύσει την πλατεία. Στη λύρα το συνόδευσε ο Θοδωρής Παπαδόπουλος, στο νταούλι ο Ορφέας Κοσμίδης και στο αγγείο, ζουρνά και φλογέρα ο Αλέξανδρος Μιμίδης. Χοροδιδάσκαλος του χορευτικού και στον οποίον έδωσαν αναμνηστική πλακέτα οι διοργανωτές του Φεστιβάλ είναι ο Γιώργος Κωνστάντης.

Το χορευτικό της «Σινώπης» εν δράσει (φωτ.: Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αντιπάρου)

Στο Φεστιβάλ μεταξύ άλλων συμμετείχαν τα χορευτικά των Δήμου Αντιπάρου, Μορφωτικού Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ακραιφνείς», Λαογραφικού–Πολιτιστικού Ομίλου Μαρκόπουλου και Πόρτο Ράφτη Αττικής «Δήλιος Απόλλων», Χορευτικού Ομίλου Ηρακλείου Αττικής «Ειρήνη», Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού, Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πυλαίας «Η Καπουτζήδα», Μυκονιάτικης Βεγγέρα, Λύκειου των Ελληνίδων Παράρτημα Ραφήνας, Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Λιβαδειάς, Χορίαμβου Καρδίτσας, Πολιτιστικού Συλλόγου Χοροταξιδευτών Αγίας Παρασκευής και Συλλόγου Γυναικών Πάρου «Αρηίς».

Οι συντελεστές  μετά την απονομή των αναμνηστικών πλακετών (φωτ.: Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αντιπάρου)

Κείμενο: Πέτρος Παναγιωτόπουλος

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.