ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η ΕΠΝΚ συμμετείχε στο μνημόσυνο των «Μικρασιατών Αγίων Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν Αυτώ» στην Νίκαια
Η ΕΠΝΚ συμμετείχε στο μνημόσυνο των «Μικρασιατών Αγίων Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν Αυτώ» στην Νίκαια
Από δεξιά η πρόεδρος της ΕΠΝΚ Όλγα Πολυχρονιάδου, ο αντιπρόεδρος Θοδωρής Μακρίδης και το μέλος του χορευτικόυ Νεκταρία Θαλασινού (φώτο: Θοδωρής Θοδωράκης)
09 Σεπ
0
Σχόλια

Η ΕΠΝΚ συμμετείχε στο μνημόσυνο των «Μικρασιατών Αγίων Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν Αυτώ» στην Νίκαια

Στο μνημόσυνο των «Μικρασιατών Αγίων Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν Αυτώ» που πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας και τον Δήμο Νίκαιας–Αγίου Ιωάννου Ρέντη την περασμένη Κυριακή, έδωσε το παρών η Ένωση Ποντίων Νίκαιας–Κορυδαλλού (ΕΠΝΚ) μαζί με τα υπόλοιπα μικρασιατικά σωματεία του Δήμου.

Το μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Γενέσιου της Θεοτόκου (Παναγίτσα Περιβολάκι) στη Νίκαια.

Στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος, πλαισιωμένος από μέλη μικρασιατικών σωματείων που έφεραν τα λάβαρα και τις παραδοσιακές φορεσιές τους. Μετά το πέρας της Λειτουργίας εψάλη στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ Αγίων Αρχιερέων, κληρικών και λαϊκών που σφαγιάσθηκαν στη Μικρά Ασία το 1922. Η εκδήλωση τιμής και μνήμης ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την φιλαρμονική του Δήμου Νίκαιας–Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Νίκαιας–Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, βουλευτές της Β΄ Πειραιά, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, νέοι από τις κατασκηνώσεις και τις κατηχητικές συνάξεις των ενοριών της Ιεράς Μητρόπολης Νικαίας και εκατοντάδες πιστών. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι η  Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση και αποτελεί την έναρξη των εκδηλώσεων μνήμης για την μικρασιατική καταστροφή στην πόλη της Νίκαιας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.