ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Αργοναυτικό» παρακάθ' της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας μετά το οδοιπορικό στον Πόντο
«Αργοναυτικό» παρακάθ’ της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας μετά το οδοιπορικό στον Πόντο
Κάποια από τα μέλη της Εύξεινου Λέσχης Βέροιας (φωτ.: Χαράλαμπος Καπουρτίδης)
25 Αυγ
0
Σχόλια

«Αργοναυτικό» παρακάθ’ της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας μετά το οδοιπορικό στον Πόντο

Με αφορμή το ταξίδι προσκύνημα στις αλησμόνητες ιδιαίτερες πατρίδες, που πραγματοποίησαν με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου για να τιμήσουν τη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων τους, τα μέλη και οι φίλοι της Εύξεινου Λέσχης Βέροιας (ΕΛΒ), υλοποίησαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης 20 Αυγούστου 2019 την επιθυμία και τις σκέψεις όλων των «νέων αργοναυτών» για μια πρώτη συνάντηση στη Βέροια, με σκοπό να ξαναθυμηθούν το οδοιπορικό του ταξιδιού.

Όλοι οι συνταξιδιώτες του σπουδαίου αυτού ταξιδιού συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο Λοζίτσι, στις πλαγιές του Βερμίου κάτω από τη σκέπη της Παναγίας Σουμελά.

«Το δροσερό απογευματινό αεράκι, η καλή διάθεση όλων, οι δεκάδες φωτογραφίες που όλοι τραβήξαμε και ανταλλάξαμε, οι εμπειρίες με τις τυχαίες συναντήσεις μας με “Ρωμαίους” Έλληνες, τα παρακάθια μαζί τους στα χωριά που επισκεφθήκαμε και πολλά ακόμη που θα μας συνοδεύουν για πάντα, ήταν οι συζητήσεις μεταξύ μας, μέχρι που έπιασε τη λύρα ο Κωνσταντίνος Καπουρτίδης» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Λέσχης. Οι παραδοσιακοί σκοποί με τα ανάλογα δίστιχα ακούσθηκαν στα γύρω υψώματα ενώ οι πιο ζωηροί επωφελήθηκαν της ευκαιρίας να χορέψουν και να τραγουδήσουν μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

«Για άλλη μια φορά και με πιο καθαρό μυαλό επιβεβαιώσαμε ότι η πραγματικότητα είναι πολύ κοντά με όλα αυτά που ακούσαμε από τους παππούδες και τους γονείς μας. Χρέος αλλά και μνήμη είναι οι λέξεις που έμειναν στο μυαλό μας από το ταξίδι ψυχής αλλά και ευκαιρία να ενταχθούν στη μεγάλη οικογένειά μας, όλοι οι συνοδοιπόροι του προσκυνήματος μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους τους. Σε αυτήν την συνάντηση των νέων αργοναυτών είχαμε και μια ευχάριστη έκπληξη αφού ήρθαν στην οικογένειά μας οι “κατακτητές” των Ποντιακών Άλπεων που πριν λίγες ημέρες πάτησαν τα 3.937 μέτρα, ο Γιώργος Καισαρίδης και ο Κώστας Μάινος ενώ έλειπε ο τρίτος που θα είναι μαζί μας στο μέλλον» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Λέσχης.

«Η φιλόξενη οικογένεια της ΕΛΒ έχει οράματα, αξίες και ιδέες πραγματικά αντάξιες των προγόνων μας και των προσδοκιών των παιδιών μας. Έτσι θα πορευτούμε όλοι μαζί παλιά και νέα μέλη καθώς και φίλοι του Συλλόγου, προκειμένου να στηρίζουμε εθελοντικά κάθε δράση που θα ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και την καθημερινότητά μας. Όλο το οδοιπορικό στον Πόντο μπορείτε να το διαβάσετε στην ηλεκτρονική εφημερίδα της λέσχης “Αργοναύτης” του μηνός Σεπτεμβρίου 2019» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.