ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η Παναγία Σουμελά στον Πόντο θα τελέσει ξανά τη λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου το 2021
Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η Παναγία Σουμελά στον Πόντο θα τελέσει ξανά τη λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου το 2021
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
19 Αυγ
0
Σχόλια

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η Παναγία Σουμελά στον Πόντο θα τελέσει ξανά τη λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου το 2021

Θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι για μία ακόμα χρονιά φέτος το Δεκαπενταύγουστο η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα ήταν κλειστεί —για λόγους ασφαλείας— καθώς όπως λένε οι αρχές τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, δεν πραγματοποιείται καμία λειτουργία. Παρόλα αυτά εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το μοναστήρι θα τελέσει ξανά τη μεγάλη λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου το 2021. Η ολοκλήρωση μέρους των έργων και το άνοιγμα μέρους της Ιεράς Μονής τον περασμένο Μάιο, είχε δημιουργήσει την ελπίδα ότι ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου θα ετελείτο από την τον Οικουμενικό Πατριάρχη Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Οι ελπίδες όμως, διαψεύσθηκαν και οι πιστοί αναμένουν και πάλι να ακούσουν τα σήμαντρα της Παναγίας να χτυπούν.

Τα έργα ανάπλασης που εδώ και τέσσερα χρόνια εκτελούνται στο μνημείο, δεν έχουν ολοκληρωθεί, κι έτσι δεν μπορεί να γίνει η Λειτουργία, όπως είχε καθιερωθεί να γίνεται. Ο ναός δεν είναι έτοιμος να λειτουργήσει παρά τις εντατικούς ρυθμούς των εργασιών αναστήλωσης και έτσι οι αρχές αποφάσισαν να μην ανοίξουν τον ναό. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες στο βράχο της εισόδου και η αντιστήριξη της βόρειας πλευράς του μοναστηριού θα ολοκληρώνονταν τον Ιούνιο του 2019. Τα βράχια «απειλούν» την Παναγία, αλλά από ότι φαίνεται έχει βρεθεί λύση, με τις τεχνικές εταιρείες να συνεχίζουν τις εργασίες συντήρησης.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.