ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τραγούδι για τη Γενοκτονία των Ποντίων ετοιμάζει η συνθέτρια Ζωή Τηγανούρια
Τραγούδι για τη Γενοκτονία των Ποντίων ετοιμάζει η συνθέτρια Ζωή Τηγανούρια
(Φωτ.: athensphotonews.gr)
18 Αυγ
0
Σχόλια

Τραγούδι για τη Γενοκτονία των Ποντίων ετοιμάζει η συνθέτρια Ζωή Τηγανούρια

Τραγούδι για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ετοιμάζει η διεθνούς φήμης συνθέτρια Ζωή Τηγανούρια η οποία έδωσε μία φαντασμαγορική συναυλία φιλανθρωπικού  χαρακτήρα με τίτλο «Ένα χαμόγελο για τον Γρηγόρη» , στις 11 Αυγούστου 2019 στο κατάμεστο θέατρο του οικοπάρκου «Αλτιναλμάζη»  στην Αλεξανδρούπολη όπου έκανε και στην σχετική ανακοίνωση-αποκάλυψη.

Στην συναυλία ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια από τη Θράκη και τον Πόντο.

Με αυτή την ευκαιρία η Ζωή Τηγανούρια έκανε την σχετική αποκάλυψη —πως ετοιμάζει  ένα  τραγούδι για τη Γενοκτονία των Ποντίων— σε στίχους του στρατιωτικού Πασχάλη Μπούρα και την ερμηνεία των διεθνούς φήμης μουσικών Ματθαίου Τσαχουρίδη στην λύρα και Κωνσταντίνου Τσαχουρίδη στην φωνή.

Ποια είναι η Ζωή Τηγανούρια;
Η Ζωή Τηγανούρια, είναι Ελληνίδα συνθέτιδα, σολίστ του ακορντεόν και performer. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης σε οικογένεια των παραδοσιακών μουσικών, εργάστηκε ως συνθέτιδα και σολίστ του ακορντεόν με όλους τους γνωστούς τραγουδιστές στην Ελληνική δισκογραφία, αλλά και με διεθνείς καλλιτέχνες (όπως ο James Brown, Al Di-Meola, Ömer Faruk Tekbilek, Goran Bregović, Chico Freeman, Zülfü Livaneli, κ.ά.). Εμφανίστηκε ζωντανά στο AIMS Best Marathon Runner Gala 2015, που διοργανώθηκε από την AIMS (Ομοσπονδία Διεθνών Μαραθωνίων & Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων) και τον ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων), και μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο από την ΕΡΤ.

Σαν ιδιοκτήτρια της εταιρείας μουσικών παραγωγών “Zoe Music Ltd.” έχει επιλεγεί από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “100 Mirrors”, ανάμεσα στις 100 γυναίκες επιχειρηματίες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες χρησιμεύουν ως πρότυπα για άλλες γυναίκες που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να ενδυναμώσουν τη δημιουργικότητα και τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από τους διεθνείς «γίγαντες» του ακορντεόν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ακορντεόν στο Ikaalinen της Φινλανδίας, συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεσης Μουσικής της Φρανκφούρτης, έχει βραβευτεί με το Μετάλλιο Τιμής από το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης για τη συμβολή της στη πολιτιστική κληρονομιά του νομού Έβρου, την έχουν αποκαλέσει «Πρόσωπο της Αρσινόης» και insrtumental συνθέσεις της χρησιμοποιήθηκαν ως μουσική υπόκρουση στα βίντεο των νικητών στα Διεθνή Βραβεία «Giuseppe Sciacca» στο Βατικανό.

με πληροφορίες από το typologos.com

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.