ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Για ακόμη μια φορά οι Πόντιοι της Αυστραλίας έδωσαν το παρών στις εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ασσυρίων
Για ακόμη μια φορά οι Πόντιοι της Αυστραλίας έδωσαν το παρών στις εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ασσυρίων
(Φωτ.: Παναγιώτης Διαμάντης)
14 Αυγ
0
Σχόλια

Για ακόμη μια φορά οι Πόντιοι της Αυστραλίας έδωσαν το παρών στις εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ασσυρίων

Με αντιπροσωπεία της Ποντιακής πατριάς, ο ελληνισμός της Αυστραλίας και συγκεκριμένα του Σίδνεϊ έδωσε το παρόν για άλλη μία φορά στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων. Τόσο την Περασμένη Τετάρτη το βράδυ στο πολιτειακό κοινοβούλιο όσο και την Κυριακή το μεσημέρι στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ασσυρίων στο Smithfield στο νοτιοδυτικό Σίδνεϊ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας μαζί με στελέχη της Ποντιακής Αδελφότητας Νέας Νότιας Ουαλίας «Ο Ποντοξενιτέας» στάθηκαν δίπλα στην Ασσυριακή πατριά.

Στεφάνια εκ μέρους της Ομοσπονδίας κατέθεσαν ο πρόεδρος Παναγιώτης Παπουλίδης και η πρόεδρος του «Ποντοξενιτέα» Μαρία Άνθονυ.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος Παναγιώτης Παπουλίδης δήλωσε ότι δεν ήταν μόνο τιμή τους να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις αλλά υποχρέωση των Ποντίων απέναντι στους αδικοχαμένους Έλληνες, Ασσυρίους και Αρμενίους να συμπαραστέκονται στον διωκόμενο Ασσυριακό λαό. Στη συνέχεια, στον λόγο του, ο δρ Παναγιώτης Διαμάντης τόνισε την σημασία εκδηλώσεων μνήμης σε τακτική βάση αφού αυτές αποτελούν προπύργια της μνήμης των γενοκτονιών. «Εάν δεν συνεχίσουμε εμείς την μνήμη των αδικοχαμένων μας, τότε οι θήτες θα κερδίσουν. Στα χέρια μας είναι το μέλλον. Η μνήμη τους θα μείνει “αιωνία” μόνο αν εμείς οι επιζώντες και οι απόγονοι την κρατήσουμε ζωντανή» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η 7ηΑυγούστου τιμάται παγκοσμίως σαν ημέρα μνήμης της Γενοκτονιας των Ασσυρίων. Στις 7 Αυγούστου ξεκίνησαν οι σφαγές των γιγενών Ασσυρίων της Μεσοποταμίας (Ιράκ) η κυβέρνηση και ο στρατός του Ιράκ το 1933, με χιλιάδες θύματα. Αρκετοί ήταν επιζώντες της Γενοκτονίας του 1914-1924.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.