ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συγκλονίζει το φωτογραφικό project «100 χρόνια από την γενοκτονία» του Νίκου Αποστολόπουλου (φώτο)
Συγκλονίζει το φωτογραφικό project «100 χρόνια από την γενοκτονία» του Νίκου Αποστολόπουλου (φώτο)
(Φωτ.: Νίκος Αποστολόπουλος)
08 Αυγ
0
Σχόλια

Συγκλονίζει το φωτογραφικό project «100 χρόνια από την γενοκτονία» του Νίκου Αποστολόπουλου (φώτο)

Συγκλονίζουν μικρούς και μεγάλους οι εκπληκτικές φωτογραφίες που εντάσσονται στο φωτογραφικό project, «100 χρόνια από την γενοκτονία» —με σαφή αναφορά στην εκατοστή επέτειο της έναρξης της δεύτερης και ποιο αιματηρής φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου— του Νίκου Αποστολόπουλου, που είναι φοιτητής στο τμήμα χημείας του πανεπιστημίου Πατρών.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε ο δημιουργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι μια θεματική φωτογράφιση με σκοπό την ευαισθητοποίηση των Ελλήνων Ποντίων και μη καθώς και την προβολή του θέματος της γενοκτονίας παγκοσμίως με σκοπό την αναγνώριση της, θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα “Δεν Ξεχνώ” όσα χρόνια και να περάσουν» αναφέρει ο Νίκος Αποστολόπουλος στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr , του οποίου ήταν η ιδέα και ύστερα από μια εκτεταμένη έρευνα υλοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 3 Αυγούστου. Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε στο μουσείο του Συλλόγου Ποντίων Ελευσίνας “Νέα Τραπεζούντα” και στο παλιό οινοποιείο Κρόνος.

(Φωτ.: Νίκος Αποστολόπουλος)

Η ιδέα αυτή υλοποιήθηκε από μια ομάδα νέων παιδιών που απαρτίζονταν από τον Νίκο Αποστολόπουλο όπου ήταν και ο φωτογράφος, τον Γιάννη Σεπτούχα νεοεκλεγέν πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» που βοήθησε σημαντικά στο επικοινωνιακό κομμάτι, την Σοφία Παντελιδη-Κοσμιδη πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα» για τον χώρο και την προσοχή στις λεπτομέρειες, την Ειρήνη Αθανασιάδη art director και υπεύθυνη για τα αντικείμενα και για την συμβολική καρφίτσα και την Σοφία Αθανασιάδη στο μακιγιάζ.

(Φωτ.: Νίκος Αποστολόπουλος)

«Ασχολούμαι με θεματικές φωτογραφίσεις θέλοντας να περάσω κάποιο μήνυμα μέσα από την έκφραση των πορτρέτων μου» καταλήγει ο Νίκος Αποστολόπουλος και καταλήγει λέγοντας ότι «δεν γνωρίζω μέχρι στιγμής αν θα προβληθεί κάπου αλλού, εκτός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το project». O Νίκος Αποστολόπουλος παλαιότερα έχει ασχοληθεί μεταξύ άλλων με τα θέματα: αυτοάμυνα γυναικών, η ακρόπολη από άλλη σκοπιά, people labels, into the woods, εσωτερική ομορφιά, ελευθερία κα. Όλες οι φωτογραφίες και τα projects του βρίσκονται στο προφίλ του στο instagram στο nick.apostol.

Θοδωρής Μακρίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.