ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Παναγιώτης Διαμάντης ήταν ο μοναδικός Έλληνας που συμμετείχε στο 14ο συνέδριο της IAGS στην Καμπότζη
Ο Παναγιώτης Διαμάντης ήταν ο μοναδικός Έλληνας που συμμετείχε στο 14ο συνέδριο της IAGS στην Καμπότζη
Αριστερά ο Παναγιώτης Διαμάντης με την αντιπρόεδρο της IAGS και δεξιά η Ελληνική σημαία στην προκυμαία του Πνομ Πεν (φωτ.: Παναγιώτης Διαμάντης)
31 Ιούλ
0
Σχόλια

Ο Παναγιώτης Διαμάντης ήταν ο μοναδικός Έλληνας που συμμετείχε στο 14ο συνέδριο της IAGS στην Καμπότζη

Ο γενοκτονολόγος και ιστορικός του πανεπιστήμιου Τεχνολογίας του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, δρ Παναγιώτης Διαμάντης από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μελετών Γενοκτονιών, ήταν ο μοναδικός Έλληνας που συμμετείχε στο 14ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών (IAGS), που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Πνόμ Πεν της Καμπότζης από τις 14 μέχρι της 19 Ιουλίου 2019.

Ο Παναγιώτης Διαμάντης συμμετείχε με χορηγία της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν σχεδόν 500 ακαδημαϊκοί, ερευνητές και φοιτητές από κάθε ήπειρο (κυρίως Ασία, Βόρεια Αμερική κι Ευρώπη) με 226 εισηγήσεις καθώς και προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, έκθεση βιβλίων και εκδρομές σε τοπία τα οποία είχαν σχέση με την Γενοκτονία στην Καμπότζη από το 1975 μέχρι το 1979. Ο δρ Διαμάντης παρουσίασε εισήγηση για με θέμα «Γενοκτονία των Ελληνών στο επιμορφωτικό σύστημα της Νέας Νοτίου Ουαλίας» σαν παράδειγμα εισαγωγής του θέματος σε άλλες χώρες και άλλα εκπαιδευτικά συστήματα.

«Το Συνέδριο είναι ευκαιρία η οποία παρουσιάζεται μία φορά στα δύο χρόνια να παρουσιάσουμε το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων στην κορυφή της επιστήμης» ανέφερε ο Παναγιώτης Διαμάντης ενώ συνέχισε λέγοντας «είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στην Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας που με τίμησε με την χορηγία αυτή και που υποστήριξε το Συνέδριο με δωρεά η οποία —όπως μου δήλωσαν οι διοργανωτές— συνέβαλε στην συμμετοχή φοιτητών».

Ενώ τόνισε ότι «περπατώντας σε τοπία φρίκης όπως το S-21 —πρώην στρατόπεδο συγκεντρώσεως των Ερυθρών Χμερ— και στο Cheung Ek —χώρος μαζικών εκτελέσεων— περνούσε από το μυαλό μου η σκέψη ότι τουλάχιστον οι Χμερ μπορούν να πάνε στους χώρους μαρτυρίας και στους τάφους των δικών τους και να θρηνήσουν. Αυτό δεν είναι δυνατόν για τους περισσότερους Έλληνες. Ελπίδα μας είναι να συνεχίσει αυτή η συνεργασία και με τις Ομοσπονδίες από άλλες χώρες και στο επόμενο Συνέδριο το 2021».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.