ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για την 36η πανήγυρη του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Αμερικής
Ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για την 36η πανήγυρη του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Αμερικής
Οι ομογενείς ενώ προσκυνούν τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Σουμελά (φωτ.: anamniseis.net)
29 Ιούλ
0
Σχόλια

Ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για την 36η πανήγυρη του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Αμερικής

Η αγορά του τρίτου οικοπέδου και η προετοιμασία για το 36ο ετήσιο ιερό προσκύνημα και την τριήμερη πανήγυρη που θα λάβει χώρα από τις 16 Αυγούστου έως τις 18 Αυγούστου 2019 στην Ποντιακή γη του νέου κόσμου βρέθηκαν στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης του Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά Αμερικής και Καναδά, η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 21ης Ιουλίου 2019, στην Ποντιακή Λέσχη στην Αστόρια.

Η γενική συνέλευση, όπως αναφέρει, στο ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τα στελέχη και τα μέλη ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος, Χαράλαμπος Βασιλειάδης, ενέκρινε την πρόταση για την αγορά του τρίτου οικοπέδου και τις προσεχείς ημέρες το θέμα θα τεθεί επί τάπητος στην τηλεδιάσκεψη των μελών της εφορείας (trustees) του Ιδρύματος προκειμένου να εξουσιοδοτηθούν ο πρόεδρος και τα μέλη του προεδρείου να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της αγοράς.

Ο Βασιλειάδης ανακοίνωσε ότι ο επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος προέβη σε μια σπουδαία δωρεάν βιβλίων και φωτογραφιών προς το Ίδρυμα και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη διότι συν τοις άλλοις έφερε στο προσκήνιο την αναγκαιότητα δημιουργίας μια βιβλιοθήκης και ενός εκθεσιακού χώρου στο πολιτιστικό για διαφύλαξη του πνευματικού, εκπαιδευτικού πολιτιστικού και λαογραφικού υλικού.

Πανήγυρις του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά»
Το 36ο ιερό προσκύνημα και η πανήγυρης του Ιερού Ιδρύματος προς τιμή της Κοίμησης της μεγαλόχαρης προστάτιδας Παναγία Σουμελά αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά και πολιτιστικά δρώμενα του δεκαπενταύγουστου στην Αμερική και τον Καναδά. Οι Πόντιοι και οι φίλοι τους από όλη την επικράτεια θα συγκεντρωθούν στην Ποντιακή γη στα Απαλάχια Όρη στη διεύθυνση 253 Marshall Hill Road, West Milford NJ 07480 προκειμένου να προσκυνήσουν τη θαυματουργό εικόνα, να απολαύσουν την ποντιακή φιλοξενία και να παρακολουθήσουν τα πολιτιστικά δρώμενα. Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Αυγούστου 2019 και ώρα 17:00 με την πανήγυρη, τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και γλέντι με ποντιακή λύρα.

Το Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019,  η πανήγυρη θα ξεκινήσει στις 13:00 με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων μετά τον e εσπερινό. Στις 19:00 τα πολιτιστικά δρώμενα θα διακοπούν προκειμένου οι προσκυνητές να παρακολουθήσουν τον εσπερινό και τη λιτανεία της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Σουμελά. Την Κυριακή οι προσκυνητές θα παρακολουθήσουν τον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία, την αρτοκλασία και το μνημόσυνο για τους απανταχού κεκοιμημένους Ποντίους αδελφούς και τη λιτανεία της εικόνας.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επισήμων, η πανήγυρης και ο χορός με ποντιακή λύρα. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια το Ιερό Ίδρυμα θα μισθώσει λεωφορεία για μεταφορά προσκυνητών, τα οποία θα ξεκινήσουν το πρωί της Κυριακής, 18 Αυγούστου 2018, από την Ποντιακή Λέσχη στην Αστόρια (31-25 23 Ave, Astoria, NY, 11105).

Πηγή: anamniseis.net

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.