ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το Ιερό Ιδρυμα Παναγία Σουμελά αγοράζει το τρίτο όμορο οικόπεδο στο Νέο Κόσμο — Σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση
Το Ιερό Ιδρυμα Παναγία Σουμελά αγοράζει το τρίτο όμορο οικόπεδο στο Νέο Κόσμο — Σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση
Ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Αμερικής και Καναδά (φωτ.: anamniseis.net)
21 Ιούλ
0
Σχόλια

Το Ιερό Ιδρυμα Παναγία Σουμελά αγοράζει το τρίτο όμορο οικόπεδο στο Νέο Κόσμο — Σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση

Το Ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» Αμερικής και Καναδά αποφάσισε να επεκτείνει την Ποντιακή Γη στο Νέο Κόσμο αγοράζοντας το παρακείμενο με τα υπάρχοντα οικόπεδα στα Απαλλάχια Όρη στο Ουέστ Μίλφορντ της Νέας Ιερσέης. Το διοικητικό συμβούλιο του Ιερού Ιδρύματος έχει προ καιρού εισέλθει στη διαδικασία της αγοράς του οικοπέδου προκαλώντας τον ενθουσιασμό των Ποντίων σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Σήμερα Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 και ώρα 14:00 θα συγκαλέσει στην Ποντιακή Λέσχη στην Αστόρια έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να λάβει και επισήμως το πράσινο φως του ανώτατου νομοθετικού οργάνου του Ιδρύματος για την αγορά. Οι ιδιοκτήτες του ακινήτου υπέγραψαν το προσύμφωνο της αγοραπωλησίας και προ ολίγου ο δικηγόρος έστειλε το προσύμφωνο στον πρόεδρο του Ιδρύματος, Χαράλαμπο Βασιλειάδη. Άρα η υπογραφή του προσυμφώνου θα γίνει την Κυριακή με τον πιο πανηγυρικό τρόπο παρουσία των στελεχών και των μελών του Ιδρύματος.

Το νέο οικόπεδο θα αγοραστεί έναντι $110.000 και η ηγεσία του Ιδρύματος καταβάλει προσπάθειες ούτως ώστε να μην προβεί σε περαιτέρω δανεισμό.

Κι αυτό διότι θέλουν μετά την αποπληρωμή του υπάρχοντος δανείου να εισέλθουν στη διαδικασία μετατροπής της Ποντιακής Γης σε ένα τεράστιο πνευματικό και ερευνητικό κέντρο στο οποίο συν τοις άλλοις θα διεξάγονται έρευνες για τη Γενοκτονία στον Πόντου και συνάμα θα καταγράφεται η ιστορία των Ποντίων των ΗΠΑ. Πληροφορίες των Αναμνήσεων αναφέρουν ότι οι Πόντιοι —οι οποίοι είναι γενναιόδωροι όσο ελάχιστοι— άρχισαν ήδη να βάζουν το χέρι στην τσέπη και ότι την Κυριακή κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης θα ανακοινωθούν και τα ονόματά τους.

Ετήσιο Πανηγύρι
Το Ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» Αμερικής και Καναδά ετοιμάζεται για το ετήσιο Ιερό Προσκύνημα και την Πανήγυρη που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Αυγούστου. Το προσκύνημα θα λάβει χώρα στην Ποντιακή Γη στο Νέο Κόσμο τη διεύθυνση 253 Marshall Hill Road, West Milford NJ 07480. Ο Εσπερινός θα τελεστεί το Σάββατο στις 19:00 και η Θεία Λειτουργία την Κυριακή στις 9:00.

Το Ιερό Ίδρυμα είναι ο μόνος ομογενειακός φορέας της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης για τα δεδομένα των δύο τελευταίων δεκαετιών, ο οποίος κατάφερε κατά μέσον όρο κάθε πενταετία να αγοράζει και από ένα οικόπεδο. Το πρώτο οικόπεδο ήταν 15,4 στρεμμάτων (3.8 acres) σε υψόμετρο 704 ποδιών, στους πρόποδες των Απαλαχίων Ορέων, στο West Milford της Νέας Ιερσέης και απέχει 42 μίλια από τη Νέα Υόρκη. Στις 19 Ιουνίου 2009 το Ιερό Ίδρυμα προέβη στην αγορά όμορου με το υπάρχον οικόπεδο στο West Milford, NJ. Το δεύτερο οικόπεδο είναι 3.85 acres (15.58 στρέμματα) και συνορεύει με το υπάρχον των 3.76 acres (15.22 στρέμματα).

Πηγή: anamniseis.net

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.